Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење

Најлакши начин да уклоните МАСНУ МРЉУ

Свакоме од нас се десило бар једном да му нешто масно испадне на одећу или тепих и створи мрљу коју је наизглед немогуће уклонити.

1604048584_Depositphotos_136319154_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Вероватно сте и покушавали на разне начине да поништите или макар ублажите ефекте мрље, али то није увек баш оствариво. Међутим, постоји један трик за који вероватно нисте знали.

За ефикасно уклањање масних мрља не требају вам никакве хемикалије, већ је довољан само – кукурузни скроб. Он може да се користи не само у исхрани, већ и у чишћењу одеће, тепиха и других запрљаних површина. Природно је абразиван, а уједно и добро упија, што су све фактори који олакшавају борбу са мрљама.

Прочитајте још: Ове ствари склоните са радне површине у КУХИЊИ: Отежавају чишћење и праве неред

Још једна добра вест је да делује и на мрље које су се већ осушиле, што значи да га можете користити и накнадно, ако га немате у кући у тренутку настанка мрље. За све то је довољно само три корака:

У малој чинији помешајте кукурузни скроб и воду у односу пола-пола, све док не добијете неку врсту пасте
Намажите пасту на мрљу и оставите да стоји преко ноћи. Можете и да испод тога ставите неки убрус или тканину како бисте спречили цурење, нарочито у случају баш свежих мрља.

Прочитајте још: Како да уклоните ФЛЕКЕ ОД ВОЋА: Ова средства имате код куће

Ујутру пребришите пасту сувом крпом или другом тканином и уживајте у резултату.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas