Oglas
· · Komentari: 0
pranje odeće

Kako da uklonite FLEKE OD VOĆA: Ova sredstva imate kod kuće

Fleke koje nastanu od svežeg voća ponekad je teško skinuti. Saznajte kako da ih u potpunosti uklonite uz ove jednostavne trikove

1603722415_Depositphotos_184076236_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Deca, a i odrasli često zaprljaju odeću voćnim sokom ili voćem.

Mrlje koje nastanu na odeći od ovog voća mogu biti veoma uporne i teške za otklanjanje. Ali, postoje jednostavni trikovi koji će mrlju u potpunosti skinuti.

Pročitajte još: PEČURKE spremajte na GRILU, a postoji NEKOLIKO RAZLOGA za to

Jedan način da uklonite mrlje od voća je mešavina limunovog soka i alkoholnog sirćeta u razmeri 1:1. Mešavinu sipajte na tufer i nanesite na fleku i ostavite nekoliko minuta da odstoji, a zatim ubacite u mašinu za pranje veša i operite.

Drugi način jeste da fleku pospete solju, ostavite da odstoji malo, a zatim isperete hladnom vodom. Nakon toga isflekanu stvar operite toplom vodom i detrdžentom za pranje veša ili u mašini.

Još jedan način da uklonite fleku od voća je da isflekano mesto natopite i istrljate lagano mešavinom alkohola i vode u odnosu 3:1.

Pročitajte još: Namirnice u FRIŽIDERU brzo izgibe svežinu? Možda ne znate OVAJ TRIK

Jedna od mogućnosti i je i soda bikarbona koju treba utrljati u fleku i ostaviti da deluje nekoliko sati, a zatim operite stvar u veš mašini.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas