· · Коментари: 0
КУЋНИ ТРИКОВИ

Не бацајте ГОМИЛУ НОВЦА на скупе препарате! Направите сами домаћи одстрањивач мрља (РЕЦЕПТ)

Уколико сте изгубили веру у сва средства за одстрањивање мрља, ми вам доносимо решење.

1632261630_Depositphotos_10305981_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Уколико сте у потрази за савршеним средством за уклањање мрља са одеће или са тапацираних комада намештаја, имамо домаће решење за вас. Тачније, домачи производ који сами можете напрваити. Овај домаћи препарат одстрањује мрље различитог порекла и може конкурисати најскупљим индустријских средствима исте сврхе.

Прочитајте још: АЈУРВЕДСКА техника стара 5.000 година: Дневни третман самоизлечења у 10 минута

Најбитнија ствар је да у њему нема ни мало хемије, која често изазива алергијске реакције на кожи деце и одраслих. За припрему домаћег одстрањивача мрља бити ће потребна само три састојка: вода, сода бикарбона и хидроген 3%.

Прочитајте још: Ово су фризуре које дају ВОЛУМЕН: Ако имате ТАНКУ КОСУ, ошишајте се ОВАКО (ФОТО)

Домаћи одстрањивач мрља

Састојци за припрему средства

  • 1 чаша вруће кипуће воде
  • пола чаше соде бикарбоне
  • пола чаше хидрогена 3%

Припема средства за чишћење

Соду бикарбону прелити кипућом водом. Причекајте да се охлади и сода попуно раствори и додајте хидроген. Све промешајте и сипајте у распршивач и имате спреман одстрањивач мрља.

Прочитајте још: Тренери саветују како да израчунате колико ВОДЕ треба да попијете после ТРЕНИНГА

Употреба одстрањивача мрља

Добро попрскајте мрље на сувој одјећи и оставите да средство делује око 5 минута. Још боље је мрље очистити старом четкицом за зубе коју ћете умочити у одстрањивач. Ако су флеке старије или тврдокорне, истрљајте, оставите и исперите 2 до 3 пута. Наставите са прањем одеће као уобичајено, машински или ручно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.