Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите сами УНИВЕРЗАЛНО СРЕДСТВО ЗА ЧИШЋЕЊЕ: Без хемикалија и уз малу суму новца до блиставих површина

Економичније решење за обављање кућних послова

1687592265_cisc.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Универзална средства за чишћење су сјајна. Пре свега јер су нам довољна за већину површина, а и због тога што када их купимо или направимо, знамо колико новца смо дали у односу на то када их купујемо више, па се у силним куповинама слудимо и потрошимо много, а да малтене не знамо ни на шта.

Мама двоје деце и власница фирме за чишћење, Елизабет Лесл, одлучила је да подели савет за једноставно универзално средство за чишћење свих површина у кући.

Потребно вам је сао неколико једноставних састојака, које вероватно већ имате код куће.

- Ово средство за чишћење можете да користите било где, од спаваће собе до купатила. И што је најважније, у њему нема хемикалија које би могле да буду штетне по здравље ваше породице - рекла је Елизабет.

Како се прави?

Врло једноставно! Помешајте шољу воде са шољом алкохолног сирћета, једном кашиком детерџента за прање судова и три капи уља од каранфилића.

Добијену течност сипајте у празну флашицу са распршивачем, а сваки пут пре употребе је добро промућкајте.

- Бело сирће садржи киселину која је добра за дезинфиковање површина јер убија бактерије - подсетила је Елизабет.

Поред тога, саветовала је да у течност додате и 10 капи неког етеричног уља по избору, јер је мирис течности за чишћење јак.

- Додајем уље поморанџе, јер се лепо слаже с мирисом каранфилића, али можете да додате и уље лаванде - предложила је Елизабет.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas