Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не дозволите да вам БИЉКЕ у дому увену: Једноставан трик вам може помоћи да увек имате бујно зеленило

Све што је потребно да урадите је да ставите један састојак на дно саксије

1693141987_shutterstock_2138555163.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Постоји један врло једноставан трик уз који ваше биљке никада неће пропасти и увенути, а све што вам је потребно је филтер за кафу, пише сајт крстарица.цом.

Вероватно сте чули или видели какви се ефекти постижу стављањем шљунка на дно саксије. У питању је иста идеја, али филтери за кафу су једноставнији, јефтинији и заузимају мање простора у саксијама.

Мали папирнати филтери имају више намена – а неки су врло корисни за ваше биљке и башту!

Стаите филтер за кафу на дно саксије за цвеће. Треба га ставити између земље и одводних отвора саксије – где обично пролазе вода и прљавштина. Кад то урадите, филтер ће пропустити воду, а задржати прљавштину.

Како је то корисно?

Врло често прљавштина зачепи отворе, а то спречава пролазак вишка воде, али и проток ваздуха. То може да узрокује пропадање корена биљке и коначно и њено увенуће.
Вероватно сте чули или видели какви се ефекти постижу стављањем шљунка на дно тегле. То је иста идеја, али филтери за кафу су једноставнији, јефтинији и заузимају мање простора у саксијама. А то значи да у саксији има више земље – на чему ће вам биљке бити захвалне!

Постоји још један трик за који су филтери за кафу идеални.
Будући да упијају, задржаће влагу сваки пут кад заливате цвеће. Неће бити превише влаге да корен труне – него таман колико треба! Дакле, ако ћете користити филтере за кафу, нећете морати толико често да заливате биљку.

И за крај – али не мање важно – филтери за кафу корисни су кад треба да пресадите биљку. Задржаће земљу да се не размрви около.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas