Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Очистите кућу за само 60 МИНУТА: Тајна је у ЈЕДНОЈ ствари

Откривена тајна брзог чишћења куће

1665650108_ciscenje-kuce.jpg
Фото: унспласх.цом
Oglas

Свакој жени, највећи проблем представља чишћење куће, јер оно одузме читав дан. Ипак "експерт за чишћење", поделила је тајну и открила да је ствар у организовању кућних послова и препаратима које сами можете да направите.

Прочитајте још: Пет боја које треба да избегавамо у СПАВАЋОЈ СОБИ: Зашто је љубичаста међу њима?

Кухиња

Нека се ваша кухиња чисти током ноћи уз помоћ течности коју можете сами да направите - трећину кашике белог сирћета и пола кашике соде бикарбоне. Њоме премажите унутрашњост пећнице (избегавајте грејаче) и све што треба да учините је да следећег дана очистите течност сунђером. Сода бикарбона и лимун су одлично решење за уклањање водених трагова на славинама од нерђајућег челика. 

Ако немате времена за брисање кухињског пода, употребите усисивач како бисте покупили нечистоћу. Помоћу њега се можете решити мрвица унутар ормарића. Ставите мањи наставак на усисивач и прођите по ролетнама, како бисте брже уклонили прашину.

Дневна соба

Спремите сав неред стављањем прљавих ствари које нађете у соби у корпу за прање, а прљаво посуђе у кухињу. Усисајте јастучиће на каучу, а затим их истресите и преклопите, а потом скопите покриваче. Пре усисвања ставите соду бикарбону на тепих како бисте уклонили непријатне мирисе или прљавштину. Отворите прозоре да уђе свежег ваздуха, а затим усисајте.

Купатило

Главу туша очистите тако што ћете је ставити у врећицу или посудицу са белим сирћетом и оставите да се натопи преко ноћи. Следећег дана је само пребришите. Можете очистити мрље од воде и прљавштину око умиваоника пастом за зубе и мокром крпом док ујутро перете зубе.

Очистите трагове од воде са стаклене туш кабине раствором од 50 посто воде и 50 посто белог сирћета. Распршите, течност, обришите мокрим сунђером, поновите и исперите топлом водом.

Спаваћа соба

Прво ставите сву одећу која лежи около у корпу за веш. Затим сложите прекриваче на кревету. Обавезно истресите јастуке и јоргане и изнесите их на ваздух, а после их убаците у бочне стране оквира од кревета. Ако су прозори и огледала прљава и треба да их очистите, ставите мало детерџента у воду и том течношћу пребришите стакла.

Прочитајте још: Многи имају огледало у ходнику: Да ли је ово добро?

На крају, усисајте степенице, обришите ограде, очистите све трагове прстију на вратима или зидовима, а посебно прљаве лајсне. Те ситнице могу утицати на изгледа ваше куће.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas