Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово је правило од два минута које ће вам помоћи у чишћењу куће: Спречите неред

Користите ефикасан распоред чишћења за сваки дан применом правила "два минута" како бисте спречили неред.

1711010049_shutterstock_368560784.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Чишћење обично није нешто чему се већина нас радује, што нас може довести до одлагања задатака. Затим, када дође топлије време и када вам падне на памет пролећно чишћење, довршавање свих тих одлаганих задатака може да делује претешко. Срећом постоји правило које вам може помоћи да се организујете.

Ради се о правилу "два минута", а оно вам може помоћи да избегнете одлагање задатака док вам листа обавеза не буде превише дуга, чиме се смањује ваш стрес око чишћења. У ствари, примена ове рутине током целе године могла би вам помогне да избегнете уопште учешће у пролећном чишћењу.

Правило два минута сковао је стручњак за продуктивност Дејвид Ален. Његова књига, која је прикладно названа "Реши то до краја: Уметност продуктивности без стреса" постала је начин живота за људе који желе да поједноставе своје животе. Његова метода тражи од људи да размотре да ли задатак може да се заврши за два минуте или мање, а ако може, да га одмах ураде.

Када примените ову мантру на чишћење, све што требате је да чистите "у ходу" уместо да чекате до сутра да нешто завршите. Ако требате да обавите веће пројекте, раздвојите их на делове. Док се велики задаци попут пролећног чишћења дома могу чинити немогућим, двоминутни задатак се чини изводљивим. Овај трик помаже у уклањању менталне блокаде која вас спречава да започнете, а истовремено води до уредног дома током целе године.

Ако се још увек плашите одређеног задатка, можете одбројавати време на сату или телефону. Одбројавање ће створити осећај хитности и може вам помоћи да се фокусирате на завршетак посла у року од два минута. Ово ће вам показати колико је времена потребно да се нешто заврши, јер су шансе да ће за то требати мање времена него што мислите. Када завршите задатак за два минута, можда ћете приметити да то може бити прилично мотивишуће.

(Ало)

Бонус видео:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas