Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ САВЕТИ

Очистите завесе и драперије ЈЕДНОСТАВНО И БРЗО

Одржите свежину и чистоћу ваших завеса и драпера и ваш дом ће увек одисати лепотом

1636673292_shutterstock_1943836492.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

И завесе и драперије морају се редовно чистити, сваке две недеље је добар почетак, али ако висе у спаваћој соби или неко у вашем дому има алергије, једном недељно је још боље. Имајте на уму да без обзира да ли одлучите да их оперете или усисате, најбоље је да панеле прво протресете напољу да бисте уклонили површинску прашину или остатке, или бар да их пређете четком за одећу.

Прочитајте још: Удаћу се једино за војводу Марка Миљанова: Како се Стефанија заљубила у дупло старијег удовца и запросила га

Усисајте и обришите драперије

Користећи ручни усисивач или млазницу за тапацирање вашег обичног усисивача, почните одозго и радите надоле, користећи кратке потезе. Ако је материјал посебно деликатан, користите најнижи ниво усисавања да бисте избегли кидање или повлачење тканине. Ако ово радите редовно, то ће помоћи у заштити материјала током времена. 

Како очистити завесе паром
У неким случајевима, можда ћете морати да причврстите посебан алат који је посебно направљен за тканину. Док чистите, увек је најбоље радити од врха до дна. Имајте на уму да одређени апарати за пару нису за употребу на пресвлакама или завесама. Неке тканине за драперије такође могу бити осетљиве на високу топлоту.

Једноставно брисање драперија

Прочитајте још: ПЕНЕЛОПЕ КРУЗ се овако шета Њујорком: Питали сте се како се носе панталоне које је глумица савршено уклопила

У журби или сте забринути због оштећења декоративних материјала, као што су перлице? У крајњем случају, можете користити и чисту, суву крпу од микровлакана да једноставно обришете завесе, али је само важнода уклоните прашину.

Оперите завесе

Завесе долазе у широком спектру тканина, као што су памук, лан, сомот, свила и мешавине полиестера. Ако још увек имају етикету за негу, почните тамо како бисте видели да ли можете да их перете у машини. У неким случајевима може се препоручити чишћење паром, прање руку или хемијско чишћење. Друга опција је да потражите професионално средство за чишћење драперија у вашем подручју, посебно ако завесе или завесе имају мрље од воде или друге мрље на себи.

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Перите на циклусу за деликатне материјале

Без обзира на то шта пише на етикети за негу, ако планирате да перете своје завесе у машини, пожелећете да користите хладну воду и деликатан циклус. С временом, сунчева светлост може ослабити тканине. Нежан приступ чишћењу је кључан ако желите да продужите животни век ваших завеса.

Пажљиво осушите

Прочитајте још: ПЕНЕЛОПЕ КРУЗ се овако шета Њујорком: Питали сте се како се носе панталоне које је глумица савршено уклопила

Да бисте додатно заштитили своје завесе и спречили скупљање, добра је идеја да их осушите природним путем уместо да их ставите у машину за сушење. Али избегавајте да сушите деликатне тканине на штрику за веш на отвореном јер јак ветар може проузроковати да се заглаве и поцепају. Ако изгледају наборано, дотакните их топлом пеглом или паром за одећу пре него што их поново окачите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas