Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО ДА ПОЖУТЕЛЕ ЗАВЕСЕ ПОНОВО ПОСТАНУ БЕЛЕ: Цака је у једном простом састојку који сигурно имате у кући

Редовно прање завеса обавезан је део хигијене дома. Треба их прати на свака два месеца, а ако се у дому пуши, пожељно је и чешће.

1706442605_shutterstock_1150087025.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Тешко да постоји лепши украс за прозоре од блиставо белих лепршавих завеса, пуштених да раскошно падају или елегантно покупљених у страну уз помоћ лепе шнале за завесе.

Тешко да постоји и нешто мање лепо од тих истих завеса пожутелих или посивелих од централног грејања, прашине, дуванског дима...

Завесе би требало прати на свака два месеца, а ако се у дому пуши, пожељно је и чешће, било које да су боје, а поговото ако су беле. Редовно прање завеса обавезан је део хигијене дома. Ако се не перу редовно, боја белих завеса зна поприлично да се измени, али чини се да и за то постоји решење. Заправо, неколико њих!

Ако перете завесе у машини, користите нежне програме, али и нежне, и то течне детерџенте, радије него прашкасте. Боље је опрати их ручно, али ту је зачкољица цеђење које је мало теже, али није лоше ни да завесе остану мало мокре када се закаче назада на гарнишну - тежина ће одрадити своје и нећете морати да их пеглате.

Природан начин да оперете и избелите своје завесе јесте коришћење сирћета. Можете потопити завесе у кадицу и додати шољицу сирћета, а затим оставити да одстоји бар сат времена. Потом их добро исперите на руке или једноставно убаците у веш машину и укључите само циклус испирања или омекшавања. По жељи додајте омекшивач.

Можете и потпуно прескочити ручно прање, већ само у бубањ заједно са завесама ставите шољицу сирћета.

У одељак за детерџент ставите стандардно средство иза прање веша, а најбоље детерџент за прање деликатних тканина, пише Гоод хоусекеепинг. Други начин је да у одељак за омекшивач ставите кашику воде и две кашике сирћета и укључите стандардни циклус прања.

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas