Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Отерајте ПАУКОВЕ из свог дома: Неколико трикова који вам у томе могу помоћи

Постоји једна ствар коју паукови не подносе

1692874013_Foto-Shutterstock-paukovi.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Ако се плашите паукова и не бисте волели да га нађете у кади, свом кревету или да га вребате у мрачном углу, чекајуц́и да скочи на вас, откривамо како можете да их се решите.

Уље од пеперминта

Уље од пеперминта фунцкионише као средство за одбијање паука – апсолутно га мрзе и избегаваће га по сваку цену.

Узмите боцу са спрејом, у њу ставите неколико капи уља и нанесите га на сва места преко којих би паук могао да уђе у ваш дом.

Затворите процепе између прозора и зида

Пауковима нец́е бити тако лако да се увуку у вашу дневну собу ако поправите било какве пукотине и празнине кроз које би могли да пронађу пут.

Ставите цитрусе по целој кући

Паукови једноставно не могу да поднесу мирисе цитруса па ће вам лимун, поморанџа или, рецимо, грејпфрут помоћи. Ставите у неколико делова куће комадиће цитруса и мењајте их сваких неколико дана, јер мирис временом испари.

Око куће послажите кестене или орахе

Старије жене тврде да паукови једноставно мрзе мирис кестена и неће ући у кућу, око које су послагани. Ако живите у стану, распоредите их по просторији. Постоје и веровања да исти ефекат имају и ораси. Нема поузданих доказа за ово, али народна пракса често се покаже успешном. Дакле, вреди покушати.

Држите свој дом чистим

Паукови воле да се крију у тамним и запуштеним местима, а остаци хране привлаче инсекте па тако и паукове. Чешћим усисавањем и брисањем прашине, осим што ћете уклонити оно што привлачи инсекте које паукови радо једу, уништићете им и мреже. Осим тога, усисаћете и њихова јајашца па ће их бити мање.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas