· · Коментари: 0
здравље

Ова ЧЕТИРИ предмета у КУХИЊИ имају РОК ТРАЈАЊА и треба их ЗАМЕНИТИ

Чини вам се да је у кухињи све савршено и под контролом, а онда, “као гром из ведра неба”, ваш петнаест година стар блендер почиње да шири неугодан мирис запаљене пластике.

1598007823_kitchen-1224845_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Спречите овакве и сличне проблеме тако што ћете сазнати када је право време да замените одређене апарате и друге предмете у кухињи које свакодневно користите приликом припреме оброка.

Прочитајте још: ВЕОМА ЈЕ ВАЖНО где су ОГЛЕДАЛА у вашем ДОМУ: Ово каже ФЕНГ ШУИ

Дрвене кашике – варјаче

Мењајте их сваке три године или када приметите да су оштећене. Напукле варјаче представљају прави мали рај за развој опасне бактерије ешерихије коли.

Фото: Пиxабаy

Ножеви

Мењајте их сваке две године или ако су сломљени, зарђали те нема сврхе да их више оштрите.

Прочитајте још: Овако ћете лако и брзо УКЛОНИТИ СВЕ МАСНОЋЕ СА ШПОРЕТА и осталих елемената

Посуђе од тефлона

Мењајте га сваке две до три године. Када се појаве огреботине те тефлон почне да се “љушти”, а прање остатака од, рецимо, јаја постане права мала ноћна мора, вриеме је за куповину новог посуђа. Савет: Продужите им рок трајања тако што ћете тигање и шерпе закачити да висе усправно или ставити салвету између њих, ако их слажете једне на друге.

Прочитајте још: СТАН КАО ЗЕЛЕНА ОАЗА: Ево како да унесете СВЕЖИНУ и уједно ОПЛЕМЕНИТЕ свој животни простор

Пластичне даске за сечење

Мењајте их сваке године или након што трагови од ножа постану видљиви. Најбоље би било када бисте имали различите даске за месо и поврће, како бисте смањили ризик од тровања саламонелом или неком другом опасном бактеријом

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.