Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина коришћења огледала у стану: Може много да утиче на ентеријер

Огледала су се од давнина користила у уређењу ентеријера

1694439473_shutterstock_1705547236.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако се на тренутак вратимо у прошлост, можемо се сетити да су чак и зидови краљевских дворова били украшени огледалима са раскошним рамовима. Дизајнери су истраживали многе друге употребе огледала приликом дизајнирања и декорисања ентеријера и открили су да она нису само намењена декорацији. Огледала могу створити магију у соби ако су постављена на прави начин.

Огледало у ходнику

Ово је дефинитивно врло стари начин за коришц́ење огледала. Идеја је да се дода простор у улазном холу и да одражава природну светлост која долази од улазних врата. Осим тога, стратешки постављено огледало би такође могло омогуц́ити да видите ко је на улазним вратима. У ходнику је пожељно да користите велика огледала са украсним рамом.

Огледало иза намештаја

Ако се борите са простором у соби, онда је најбоље да се одлучите за огледало. Постављање огледала иза фиока или другог комада намештаја би дало утисак да се велики простор налази иза овог комада намештаја. На комоди можете да поставите украсне предмете или цвец́е у вази. Такође се велика огледала могу поставити и на уградне плакаре или фронтове ормара. Тако огледала постају фиксни делови ентеријера.

Огледало на зиду дневне собе

Огледала су доступна у неколико једноставних геометријских облика. Уметници су радили на изради огледала и данас постоје огледала у различитим облицима, са декоративним рамом, античким детаљима. Она могу постати жариште собе. Постављање огледала супротно од прозора у дневној соби би створило утисак простране собе. Ово је најбољи начин да унесете зеленило из природе у своју собу.

Огледало као упечатљив детаљ у дому

Неки дизајнери ентеријера користе огледала за креирање упечатљивог ентеријера. Постављањем великог огледала на зид уске просторије, створиће се драматичан ефекат. Слично томе, груписање неколико различитих врста огледала на зид, попут мозаика, учиниће да просторија изгледа уметнички и добро осмишљена. Лепа огледала лако могу заменити уметничке радове на зиду. Таква уметничка огледала ц́е додати простор, светлост и јединственост на зид.

Огледала као одраз баште

Ако имате башту испред ваше куц́е или свој врт, стављање огледала на зид насупрот врта би била савршена идеја. Ово је најлакши начин да унесете своје омиљене биљке у ваш дом.

Када постављате огледала у свој дом, најбоље је поставити их у висини очију. Такође треба одабрати одговарајуц́и облик огледала, величину и рам. Огледало има ту моћ да трансформише просторију од обичне до магичне, наравно, све у оквиру вашег буџета.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas