Oglas
· · Komentari: 0

Pet načina korišćenja ogledala u stanu: Može mnogo da utiče na enterijer

Ogledala su se od davnina koristila u uređenju enterijera

1694439473_shutterstock_1705547236.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako se na trenutak vratimo u prošlost, možemo se setiti da su čak i zidovi kraljevskih dvorova bili ukrašeni ogledalima sa raskošnim ramovima. Dizajneri su istraživali mnoge druge upotrebe ogledala prilikom dizajniranja i dekorisanja enterijera i otkrili su da ona nisu samo namenjena dekoraciji. Ogledala mogu stvoriti magiju u sobi ako su postavljena na pravi način.

Ogledalo u hodniku

Ovo je definitivno vrlo stari način za korišćenje ogledala. Ideja je da se doda prostor u ulaznom holu i da odražava prirodnu svetlost koja dolazi od ulaznih vrata. Osim toga, strateški postavljeno ogledalo bi takođe moglo omogućiti da vidite ko je na ulaznim vratima. U hodniku je poželjno da koristite velika ogledala sa ukrasnim ramom.

Ogledalo iza nameštaja

Ako se borite sa prostorom u sobi, onda je najbolje da se odlučite za ogledalo. Postavljanje ogledala iza fioka ili drugog komada nameštaja bi dalo utisak da se veliki prostor nalazi iza ovog komada nameštaja. Na komodi možete da postavite ukrasne predmete ili cveće u vazi. Takođe se velika ogledala mogu postaviti i na ugradne plakare ili frontove ormara. Tako ogledala postaju fiksni delovi enterijera.

Ogledalo na zidu dnevne sobe

Ogledala su dostupna u nekoliko jednostavnih geometrijskih oblika. Umetnici su radili na izradi ogledala i danas postoje ogledala u različitim oblicima, sa dekorativnim ramom, antičkim detaljima. Ona mogu postati žarište sobe. Postavljanje ogledala suprotno od prozora u dnevnoj sobi bi stvorilo utisak prostrane sobe. Ovo je najbolji način da unesete zelenilo iz prirode u svoju sobu.

Ogledalo kao upečatljiv detalj u domu

Neki dizajneri enterijera koriste ogledala za kreiranje upečatljivog enterijera. Postavljanjem velikog ogledala na zid uske prostorije, stvoriće se dramatičan efekat. Slično tome, grupisanje nekoliko različitih vrsta ogledala na zid, poput mozaika, učiniće da prostorija izgleda umetnički i dobro osmišljena. Lepa ogledala lako mogu zameniti umetničke radove na zidu. Takva umetnička ogledala će dodati prostor, svetlost i jedinstvenost na zid.

Ogledala kao odraz bašte

Ako imate baštu ispred vaše kuće ili svoj vrt, stavljanje ogledala na zid nasuprot vrta bi bila savršena ideja. Ovo je najlakši način da unesete svoje omiljene biljke u vaš dom.

Kada postavljate ogledala u svoj dom, najbolje je postaviti ih u visini očiju. Takođe treba odabrati odgovarajući oblik ogledala, veličinu i ram. Ogledalo ima tu moć da transformiše prostoriju od obične do magične, naravno, sve u okviru vašeg budžeta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas