Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљке у купатилу

Поред декоративних својстава, оне су и ПРЕЧИШЋИВАЧИ ВАЗДУХА: Ево које БИЉКЕ треба имати у КУПАТИЛУ (ФОТО)

Без обзира да ли желите да додате мало зеленила у своје купатило, ове биљке које воле влагу су чак и добре за ове просторије у вашем дому

1652809983_jared-rice-PibraWHb4h8-unsplash.jpg
Фото: Унсплаш
Oglas

Додавање биљке у ваше купатило нуди низ предности. Поред очигледног декоративног елемента, одређене биљке имају чак и својства пречишћавања ваздуха. Али неће све биљке успевати у купатилу, па је важно тражити опције које најбоље одговарају овим просторима.

Прочитајте још: Импресивне идеје како максимално да искористите простор ВАШЕ ТЕРАСЕ: Преуредите је тако да вам то буде омиљени део стана!

Према мишљењу стручњака, неке од најбољих биљака за купатило су тропске природе. Када размислите о томе, има пуно смисла - купатило које се често користи имаће исте квалитете као прашума коју ове биљке воле. Влажност од топлог туша, слаба или индиректна светлост које пружају мали прозори, а једноставна чињеница да су ови простори најмирнији у току дана, учиниће ваше биљке да се осећају одлично! 

Пре него што додате биљке у своје купатило, пожелећете да мало истражите њихове потребе за одржавањем. Док неке од биљака на нашој листи успевају у влажном простору, оне не могу да поднесу да имају мокро корење које је угушено у мокром или слабо дренираном земљишту. Поред тога, неке биљке ће морати да седе на дасци од прозора натопљеној сунцем, док ће друге бити срећније ако су у сенци. 

Иако се њихови специфични захтеви разликују, све ове собне биљке су погодне за постављање у купатилу. Откријте стручне савете како да ваше нове биљке буду срећне и здраве у вашим купатилима. 

Сукуленти

Можда ћете бити изненађени када сазнате да постоје неки сукуленти којима је добро у вашем купатилу. „Сукуленти, попут алое вере, одлични су за купатила јер захтевају врло мало неге и врло мало воде, тако да их можете оставити на дуже временске периоде без стварног размишљања о њима и они ће и даље цветати“, објашњава Фран Лаурета, власница креација "Фран Фловерс & Море".

Зечја папрат

Биљке из породице папрати чине сјајан додатак вашем купатилу јер воле да буду близу извора воде. Оне су савршена декорација за ваше купатило и та атмосфера им савршено одговара!

Папхиопедилум Орхидеје 

Купатила су често топла са јаком светлошћу, али индиректном сунчевом светлошћу, за коју Лаурета каже да их чини савршеним местом за узгој орхидеја. "Орхидеје су сјајне биљке за купатила јер се мало одржавају и треба их заливати само једном седмично са коцком леда или двије, у зависности од тога колико је биљка велика." Орхидеја Папхиопедилум је посебно одлична опција за оне који желе да додају само мало боје у своје купатило.

Паук биљка или зелени љиљан 

Ако тражите одличну опцију без напора, Лаурета предлаже паук биљку. Ове зелене биљке имају дугачке, мршаве листове који стварају ефекат гомиле, тако да зеленило може изгледати раскошније у вашем купатилу. Ова биљка захтева ниску до умерене количине светлости, али слично као орхидеје, ако има превише директне сунчеве светлости, она ће изгорети. „Оне воле влажно окружење, тако да су купатила одлична локација за њих“, каже Лаурета.

Украсна коприва

Ако желите да свом купатилу додате шаренило, али да не бринете о цвећу, препоручујемо шарену коприву  Мали зелени и црвени листови имају набране ивице и расту на високој стабљици. То су опуштене биљке које ће расти у вашим купатилима без обзира на светлост и влажност.

Потос или златна пузавица 

Потос је биљка која се најлакше одржава у животу, што значи да је одлична опција за свакога коме је потребна помоћ за башту. То је винова лоза, па изгледа одлично када виси са шипке за туширање. Ови раскошни зелени листови такође могу постати прилично велики, стварајући тропску атмосферу у вашем купатилу.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas