· · Коментари: 0
ентеријер

Постављање кревета на овом месту у спаваћој соби би требало да избегавамо: Шта кажу ФЕНГ СХУИ правила?

Ако желите да направите опуштајуће место за спавање, покушајте да дизајнирате спавац́у собу према фенг схуи принципима

1658487189_bed-g8d0539f52_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Фенг шуи је древни кинески концепт који показује како објекти у вашем простору могу позитивно или негативно да утичу на ток позитивне енергије, познате као чи.

Савети за правилно постављање кревета према фенг схуи-ју

Кревет је место где углавном проводите време у пасивном енергетском стању. То је место за одмор и регенерацију вашег тела.

Прочитајте још: Класика, елеганција или смелост? Боје за кухињу које су у тренду ове сезоне (ФОТО)

Командни положај

Померите кревет тако да можете да видите врата док лежите у њему (значи да ви "командујете" просторијом). Не треба да будете директно у линији са вратила већ више дијагонално или у уголу од врата.

Држите део испод кревета чистим

Неред испод кревета спречава потизивну енергију да тече око вас док се одмарате, веровања су фенг схуи-ја. Уколико морате нешто да држите испод, јастуци, ћебад или други предмети повезани са спавањем су идеални.

Очистите спаваћу собу

Уклањање нереда из собе може да буде од велике користи за ваше ментално здравље. Размислите о смиреним мислима, срећнијим емоцијама и осећају веће контроле над животом.

Прочитајте још: Како очистити апарат за кафу или кувало за воду: Ево зашто не би требало да користите сирће за то

Обезбедите добар проток ваздуха

Ово ће подржати здрав сан. То можете учинити тако што ћете предња врата одржавати чистим.

Симетричан распред намештаја

За класичан и уравнотежен распоред, центрирајте кревет са ноћним ормарићима и лампама са обе стране. То представља стабилну, хармоничну везу, пише Гоодхоусекеепинг.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.