Oglas
· · Komentari: 0

Kako očistiti aparat za kafu ili kuvalo za vodu: Evo zašto ne bi trebalo da koristite sirće za to

Iako je sirće poznato sredstvo za čišćenje različitih aparata i površina, ono ipak može oštetiti vaš uređaj za kafu ili vodu

1657728615_daniel-norris-ZN_86cZrSN0-unsplash.jpg
Foto: Unsplaš
Oglas

Buđenje uz lepo skuvanu kafu je jedan od malih životnih luksuza. Čišćenje aparata za kafu? Ne toliko. Ali postoji niz stručnih saveta o tome kako da očistite aparat za kafu koji će vam olakšati posao – i obezbediti da vaša jutarnja šolja uvek bude vrhunska.

Pročitajte još: Da li je potrebno da ISPERETE sudove pre ubacivanja u mašinu: Stručnjaci dali odgovor

Prvo pitanje koje se uvek postavlja: ​​da li možete očistiti aparat za kafu, kuvalo ili ketler sirćetom? Kratak odgovor je ne, iako postoje elementi aparata za kafu koji se mogu osvežiti belim sirćetom. Više o tome, u nastavku.

Najbolji aparat za kafu može ostati najbolji samo uz redovno održavanje. Dakle, osim što spoljašnjost održavate čistom i bez prašine, morate paziti i na sve delove koje ne možete da vidite. To nije strašno težak posao i može se obaviti kao deo opšteg čišćenja kuhinje. Svaki aparat za kafu treba da se očisti da bi pravilno funkcionisao, zaštitio delove i izbeglo nakupljanje kamenca i bakterija.

KAKO OČISTITI APARAT ZA KAFU
Da bi svaka šoljica bila ukusna, ovi saveti stručnjaka za kafu otkrivaju kako da očistite aparat za kafu, bilo da se radi o aparatu za kafu ili ketleru odnosno aparatu za kuvanje vode. 

KAKO OČISTITI APARAT ZA KAFU SIRĆETOM
Mnogi od nas znaju da čišćenje sirćetom može biti zaista efikasno, ali ono što bi moglo biti dobro za sudopere i radne ploče nije uvek dobro za uređaje. Većina brendova kafe, ne preporučuje čišćenje aparata za kafu sirćetom. U stvari, to bi moglo poništiti vašu garanciju. Jačina kiselosti će istruliti gumene zaptivke i delove ako redovno koristite sirće, što će mu, na kraju, ograničiti životni vek. Jedno područje gde možete koristiti sirće za čišćenje aparata za kafu je u rezervoaru za vodu. Neki modeli sa integrisanim rezervoarom se mogu očistiti propuštanjem sirćeta kroz mašinu, a zatim propuštanjem vode da bi se uklonili preostali ostaci i sirće.  Alternativno, sok od limuna može da funkcioniše jednako dobro za ovo

KAKO OČISTITI LONAC ZA KAFU ILI KUVALO ZA TOPLU VODU

U ovom slučaju dovoljan je limun, a sugeriše se i da je topla voda sa sapunom sve što vam je potrebno za čišćenje vašeg aparata, jer će topla voda sa sapunom ukloniti sve tragove i naslage. 

 

 

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas