Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Припремите свој ДОМ за јесен: 6 ФЕНГ ШУИ савета за привлачење благостања и среће

Јесен је симбол промене и нове енергије која може бити позитивна ако испоштујете следећа фенг шуи правила

1662301801_indoors-g9d2a0db7c_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Свако годишње доба представља прилику да почнете изнова и уђете у нову фазу у вашем животу. Као што се мења природа, тако можете и ви да одбаците стара уверења и ставове и пригрлите нове! Јесен је сезона убирања свега онога што сте током ове године „посадили“ у свом животу. Представља и фазу мировања, како бисмо могли да се одморимо и акумулирамо енергију за пролеће. Ево неколико фенг шуи савета како да припремите дом за јесен, уберете плодове свог рада и припремите се за све добре ствари које долазе: 

1. Утоплите дом

Дани постају крац́и и хладнији, што значи да вам је потребно много више топле и пријатне енергије у дому. То ћете најлакше постићи топлим, земљаним бојама, беж, браон, жутом и наранџастом, загаситозеленом. Не морате да кречите, довољно је да унесте неколико детаља у виду украса и текстила- јастука, прекривача… Такође, расвета је још један начин да утоплите дом. Поставите лампе пријатног осветљења у различите кутке просторија где боравите. Светло треба да буде пријатно, да ствара опуштајућу атмосферу, никако превише јако и агресивно.

2. Ставите симболе жетве

Жетва је време убирања плодова, тј. симболички награда за напоран рад који сте уложили током пролец́а и лета. Направите јесењи аранжман за сто у дневном боравку или у кухињи. Можете ставити бундеве, јер представљају срец́у и обиље у фенг шуију, кукуруз, јабуке, орашасте плодове.. Све то представља богату жетву и симболише богатство и благостање.

3. Отворите прозоре како бисте пустили свежу енергију

Ако сте цело лето имали укључен клима уређај, јесен је одлично време да очистите устајали ваздух у вашем дому. Сунце и свеж ваздух чисте устајалу чи енергију.

Прочитајте још: Неке собне биљке воле ТАМНА МЕСТА, а ви сте их убијали на сунцу: Ево како да распоредите цвеће у свом дому

4. Очистите неред

Јесен је време када се спремамо да проведемо највише времена у затвореном простору, што значи да је одлично време да очистите сав неред који се накупио током лета кад сте кроз кућу само пролазили, без много задржавања, осим да преспавате! Ствари имају тенденцију да се гомилају. Као што је лишћу време да опада с грана, тако је и вама тренутак да симболички пустите вишак ствари. Пустите старо да бисте били спремни да посадите ново!

5. Средите спољашњост

Негативна енергија не гомила се само у кући, већ и на тераси и у башти. Припремите своје двориште или терасу за зиму. Очистите паучину на намештају на отвореном, покупите опало лишц́е, орежите биљке којима је то потребно, исеците оно што се осушило или прецветало. Ово чисти устајалу чи енергију и помаже вам да напредујете у животу!

6. Освежите улазна врата

Улазна врата су посебно важна јер представљају место где свежа енергија животне снаге улази у ваш дом. Очистите прилаз, ако имате степениште, оперите улазна врата, ставите нови отирач и додајте јесењи венац да их украсите! Ако имате места, ставите поред неко цвеће или биљку.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas