Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Решена ДИЛЕМА која годинама мучи многе: Да ли клима уређај треба да ради константно или је треба гасити и палити?

Мајстор открио најправилнији начин коришћења климе

1693219215_Foto-Shuttertstock-klima.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Неки људи спадју у љубитеље клима уређаја и простора који је расхлађен услед неног коришћења, док други тврде да им не прија и да им задаје главобоље.

Мајстор за климе Владимир Дујаковић открива шта можемо да урадити сами, а шта мајстор мора, колике су цене малог и великог сервиса и да ли је боље да клима ради цео дан или да се пали и гаси.

- Можете сами отворити и извући филтере. Свако би то требало да ради сваки месец. Не морате се бринути да ће вам нешто пасти, само треба извући мреже. Ако видите да филтери нису јако запрљани, довољно их је опрати млазом топле воде. Нема потребе за сапуном или било којим детерџентом. Можете с алкохолом, али није нужно. Остале делове можете пребрисати влажном крпом, али дубље не смете”, рекао је Владимир у једној емисији на ТВ Прва и додао:

- Цео процес сервиса траје око 45 минута до сат времена. То је сасвим довољно за потпуно чишћење клима-уређаја. Скине се турбина, вентилатор који дистрибуира охлађени или загрејани ваздух у просторију. Након тестирања спољне јединице и провере општег стања, све је у реду.

На крају је решио недоуицу да ли клима треба да буде укључена све време или је потребно да се она након одређеног периода угаси, па поново упали.

- Требало би да водите рачуна о потрошњи електричне енергије, али требало би да запамтите да кућни климатизациони уређаји не уводе свежи ваздух од споља. Постоје неки модели који то раде, али су врло ретки. Просторију треба проветравати свака два до три сата, како би се избегле главобоље због недостатка кисеоника у просторији. Ако вас боли глава, можда је клима била прљава или је прозор био предуго затворен. Најбоље би било да клима ради нон-стоп, а не да се пали и гаси сваких сат времена!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas