Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Само ове биљке могу успети на ОСУНЧАНОЈ ТЕРАСИ током целог лета

Зелена тераса на осунчаној страни зграде некада се чини као немогућа мисија

1655158596_terrace-ge4fd4b8ed_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Цвеће на сунчаној страни терасе чини се као немогућа мисија посебно током врелих летњих дана упркос напорима и редовном заливању. Напросто, због свог изгледа, дебљине листова и цветова, поједине биљке су отпорније на сунце и свакодневну топлоту, док су друге потпуно за избегавање за узгој на осунчаним терасама.

Прочитајте још: Ваше лице може постати АСИМЕТРИЧНО током година: Спречите асиметрију лица на природан начин (ФОТО)

Доносимо вам списак од пет биљака које могу на вашој осунчаној тераси направити праву малу зелену оазу у сред града.

Драгољуб

Ово балконско цвеће има интензивне наранчасте цветове. Успева и на сунцу и у полусенци. Његови листови су округли и помало слични лопочу, киселкастог је укуса и често се користи у разним салатама. Релативно је отпоран на ниже температуре.

Мушкатла

Најпопуларније балконско цвеће које ће красити ваш балкон током целог лета. Постоје две врсте мушкатла, пузавице и грмолике. Пузавице су глатког листа и ''пужу'' док расту, а грмолика има баршунасто лишће и може порасти до 90 центиметара висине. Цветање креће током раног лета и траје све до позне јесени, а цветови могу бити једноредни или вишередни.

Прочитајте још: Опада вам коса? Проверите да ли вам недостају ОВИ ВИТАМИНИ у телу

Петунија

Ово је врло пожељно балконско цвеће јер долази у разним бојама и некада изгледа као да има више цвјетова него лишћа. Најомиљенија висећа петунија јесурфинија, хибридна врста петунија која цвета до краја септембра. Није захтевна за одржавање и ако се будете придржавали свих правила узгоја, петуније ће цветати цело лето.

Прочитајте још: Размишљате о КРЕЧЕЊУ? Ово су 4 боје које уносе СРЕЋУ и позитивне вибрације

Пустињска ружа

Ова биљка има занимљиве цветове јер је боја на њиховим крајевима интензивно ружичаста, а како се приближава средини постаје бела. Размер цветова износи 5 центиметара, а састоји се од пет ружичастих латица.

Прочитајте још: Немате среће са финансијама? Ових 9 предмета у дому БЛОКИРАЈУ долазак новца у ваш живот

Вербена

Ово је цвеће специфичног изгледа и цвета цело лето. Вербенин цват се састоји од малих цветова са пет листова који долазе у једној или две боје, а најчешће су то црвена, плава, љубичаста, ружичаста, жута и бела. Као и код петуније, постоје грмолика и пузава вербена.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas