· · Коментари: 0

Опада вам коса? Проверите да ли вам недостају ОВИ ВИТАМИНИ у телу

Губитак косе је ситуација која се дешава и мушкарцима и женама чешће него што мислимо

1653655710_hair-loss-gaac5c53f8_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Алопеција или ћелавост је стање које погађа многе људе на свету, одговорно је за губитак косе код људи. Према порталу Универзитета у Навари, ово значи абнормалан губитак косе.

Постоји неколико разлога зашто се ово стање јавља. Ипак, мора се узети у обзир да је губитак косе нормалан, заправо се дневно губи 50 до 100 праменова косе, проблем је када опада више него што је потребно.

Међу узроцима овога су спољни фактори, генетика, хормонске промене, здравствени проблеми или старење. Ту је и губитак витамина као још један окидач у овој ситуацији. Недостатак неких витамина као што су Ц, биотин, витамини Б, витамин А, витамин Е и витамин Д.

Прочитајте још: Пет једноставних ПЛЕТИНИЦА са распуштеном косом: Са ОВИМ фризурама нећете остати непримећени (ФОТО)

Што се тиче последњег, то може значити да постоји дефицит минерала као што су гвожђе, цинк, магнезијум или калијум. Због тога се препоручује уравнотежена и здрава исхрана како би тело добило неопходне витамине.

Други узроци губитка косе

Видети длаке на јастуку, под тушем и на одећи не би требало да буде реткост, проблем настаје када се понавља. Стога, ако се проблем појави, постоји неколико разлога који би га узроковали.

Шампон. Врста производа којим перете косу ће одредити њену снагу, раст и опадање. Понекад, вишак соли који ови уносе могу довести до интензивирања губитка косе. Поред тога, потребно је користити и одговарајуће шампоне за сваки тип косе (коврџава, танка, масна...).

Фото: Пиксабеј

Поред шампона, ту су и маске, регенератори и температура воде којом се пере, јер то, у зависности од сваке особе, може утицати на њен раст и здравље косе.

Сунце. Ово је још један важан фактор, јер је коса, као и кожа, стално изложена сунчевим зрацима, па је неопходно користити је са термопротекторима и хидратацијом како бисте избегли значајну исушивање косе.

Прочитајте још: Пет савета за НЕГУ КОЖЕ за жене у 30-им годинама: Ево како да избегнете "вранине ноге"

Чешљање. Ова активност је нешто што би требало да буде укључено у вашу дневну рутину. Чешљање косе неколико пута дневно подстиче раст и јача сваки њен прамен. Поред тога, помаже у циркулацији и оксигенацији коже главе.

Сушење и агресивни третмани. Што се тиче сушења, препоручује се употреба пешкира од микровлакана како би се избегло малтретирање, јер када је мокра, она је осетљивија. Са друге стране, идеално је избегавати или не користити третмане попут трајног исправљања, између осталог.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.