· · Коментари: 0
ентеријер

Савети за уређење мале спаваће собе: Где би требало да се налази кревет, а ево шта никако не треба да буде испод њега

У малој соби такође можете да испштујете неколико фенг схуи правила

1667734836_shutterstock_593768396.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Фенг схуи је филозофија која потиче из древне Кине. Поједностављено, све се своди на то како може да се организује животни простор, како би се у призвало више благостања и лакоће. У овој кинеској дисциплини једна од најважнијих области у дому је спаваћа соба, а најважнији комад намештаја је у овој просторији је кревет.

То је зато што генерално проводите више времена у својој спаваћој соби него у било ком другом делу вашег дома. Када сте у кревету, то време често проводите спавајући и одмарајући се, тако да је важно да фенг схуи ваше спаваће собе буде постављен на начин који подржава дубок, миран сан.

Питање које се често поставља је како фенг схуи применити на малим простором и како поставити кревет када је спаваћа соба мала.

Прочитајте још: Колико често би требало да перемо ЗИМСКУ ЈАКНУ, ШАЛ И РУКАВИЦЕ? Стручњаци дали одговор

Уколико је ваша соба мала треба да имате на уму да урадите оно што можете у простору који имате и да га максимално искористите.

Уређење мале собе

Командна позиција

За почетак пронађите командни положај како бисте поставили кревет. То значи да можете да видите врата из свог кревета док седите или лежите. Када видите врата своје спаваће собе, то вам омогућава да боље осетите све што може да вам се приближи, тако да се можете осећати опуштеније, чак и ако је то само на подсвесном нивоу. Командни положај је одлично место за почетак, посебно ако имате проблема са спавањем или ако сте склони анксиозности. Ако не можете да поставите кревет на овакав начин, можете га исправити огледалом. Поставите огледало на начин  који вам омогућава да видите одраз врата ваше спаваће собе док лежите у кревету, пише Тхе Спруце.

Кревет

Најбоље је да поставите кревет са узглављем које је чврсто и постављено уз сигуран зид. Ако је могуће, оставите мало простора са сваке стране кревета и у подножју кревета. Ако то не можете да урадите, урадите најбоље што можете са оним што имате.

Прочитајте још: Фенг шуи ПРАВИЛА за распоред намештаја у кући: Привуците благостање и срећу

Испод кревета

Ако можете, покушајте да не одлажете ништа испод кревета. Ако живите у куц́и са ограниченим простором за складиштење и морате да искористите простор испод свог кревета, потрудите се да се држите предмета који се односе на спавање, као што су мекана ц́ебад, јастуци, пешкири и додатна постељина. Обавезно избегавајте да овде чувате нешто посебно активно или нешто што вам буди емоције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.