Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СПАС је једна намирница из кухиње: Ево како да на најлакши начин очистите флеку од кафе са тепиха

Трик који ће вас одушевити

1657787112_ciscenje.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Кафа проливена по тепиху може се чинити као ноћна мора, али постоји једноставан начин како уклонити мрљу, било да се ради о тек проливеној кафи или старијој мрљи.

Прочитајте још: Еколошки начини да организујете и оплемените свој дом: Решите се отпада на прави начин и користите ове материјале

Иако чишћење може потрајати неко време или захтева брзу реакцију, мрља од кафе може се почистити. 

Постоји неколико начина за уклањање мрља, а најједноставнији и најбржи је уз помоћ састојка који сви имамо код куће – алкохолног сирћета.

Како уклоните мрље од тек проливене кафе кафе?

Ако сте тек кафу пролили, подручје мрље прекријте сирћетом и потом крените рибати четком намоченом у води. Мрља би требало врло брзо да нестане. С обзиром на то да сирће има интензиван мирис, тај део тепиха исперите још и топлом водом и проветрите просторију.

Како уклонити старе мрље од кафе?

Уклањање свежих мрља од кафе с тепиха обично је много лакше него старих. За оне старе требаће само мало више времена и труда.

Прочитајте још: Ове биљке морате имати испред УЛАЗНИХ ВРАТА: Привлаче обиље, срећу и благостање

 

Како би мрља „омекшала“, додајте кухињску со и пустите да стоји неколико сати. Со ће извући влагу из тепиха и јаке пигменте кафе. Након тога одстраните со и оперите топлом водом. Ако је мрља посебно јака, поновите поступак још једном и не брините, мрља ће нестати.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas