Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

Шта је ЈАПАНДИ СТИЛ? У 2022. години биће водећи тренд у уређењу ентеријера

Један од главних трендова ентерије у 2022. години биће и све популарнији Јапанди дизајн.

1638864177_shutterstock_1586033755.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Јапанди стил је скандинавско-јапанска мешавина за дизајн ентеријера. Веома је минималистички. Уноси много природних елемената у простор са природним светлом, биљкама и чистим једноставним линијама.

На први поглед нам се чини да Јапан и Скандинавија немају много тога заједничког као просторно веома удаљене земље, али када су у питању елементи дизајна, они су изузетно слични.

Естетика сваког од њих се фокусира на једноставност, природне елементе и удобност.

Прочитајте још: Кревет испод прозора у спаваћој соби? Ево због чега му ту није место

Који су елементи Јапандија?

Јапанди дизајн се фокусира на минималистички дизајн који је естетски угодан, али веома функционалан. Стил се одликује акцентом на квалитетне и ручно рађене комаде. Такође ц́ете видети много неутралних боја и еколошку естетику.

Како постићи Јапанди стил у ентеријеру?

Једноставност

Постоји неколико једноставних начина да се постигне Јапанди изглед. Почните са чишћењем простора, задржите само оне предмете који служе сврси за простор. Минимализам је кључан, довољно слободног простора у просторији, Тхе Спруце.

Отворен простор

Велики отворени простори који дозвољавају проток природном светлу су неопходни за постизање Јапанди стила. Један од начина да добијете овај изглед је коришц́ење ниског намештаја.

Прочитајте још: Од ове три биљке никада нисте очекивали да ЧИСТЕ ВАЗДУХ, а препоручују их чак научници НАСА

Квалитет изнад квантитета

Мање је више у дому Јапандија. Приликом одабира додатака и намештаја, предлаже се да ограничите избор на промишљене и функционалне комаде.

Неутрална палета боја

Држите се топле, неутралне палете када је у питању Јапанди естетика. Беж, кремасте и камене боје.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas