Oglas
· · Komentari: 0
enterijer

Krevet ispod prozora u spavaćoj sobi? Evo zbog čega mu tu nije mesto

Gde bi trebalo da se nalazi krevet u spavaćoj sobi?

1638615230_shutterstock_1178385481.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Prema feng shui principima, spavaća soba se smatra prostorijom u domu koja predstavlja nas same. Koliko vremena provodite u spavaćoj sobi u odnosu na ostale prostorije? Uglavno smo veći deo vremena tu jer spavamo u toj prostoriji, zato je važna prema kineskoj disciplini.

Zbog toga je postavljanje kreveta jedna od prvih stvari koje treba uzeti u obzir prilikom prilagođavanja feng shui-ja našeg doma.

Što se tiče postavljanja kreveta za najbolji feng shui, postoje mnoge smernice, uključujući zapovedni položaj, postavljanje kreveta u odnosu na vrata... Takođe važna stvar je da stavimo krevet uz čvrsti zid, a ne ispod prozora. Postoji nekoliko razloga za to. Pre svega, čvrst i stabilan zid će pružiti podršku i stabilnost dok spavate.

Pročitajte još: Od ove tri biljke nikada niste očekivali da ČISTE VAZDUH, a preporučuju ih čak naučnici NASA

Obavezno održavajte prozore čistim i u dobrom stanju kako biste mogli jasno da vidite okruženje bez  zamračenja ili poteškoća.

Kada je vaš krevet postavljen ispod prozora, to može da stvori izazove za one koji spavaju na tom mestu. Kada se iza kreveta nalazi prozor, manje je sigurnosti jer je prozor krhkiji. Ovo posebno važi za spavaću sobu u prizemlju. Kada spavate, nalazite se u pasivnom jin stanju, a ako postoji mogućnost opasnosti od prozora iza vašeg uzglavlja, to vremenom može dovesti do više stresa.  Sa praktične strane, takođe, nije najbolji izbor da eventualno blokirate prozor krevetom ili uzglavljem jer možete blokirati prirodno svetlo, piše The Spruce.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas