Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ ТРИКОВИ

СУНЦОКРЕТОВО уље је непревазиђено средство за чишћење ОДВОДА. Ево како да га примењујете

Сунцокретово уље је превазишло кухињу и тигање, а неки мајстори су почели да га користе у чишћењу, па чак и у водоводу

1674066040_1673000849_shutterstock_1411273781-63c83878712be.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Овај трик са сунцокретовим уљем је стекло популарност након што су неки људи, суочени са непријатним мирисима из канализације након дугих путовања, почели да сипају овај прехрамбени производ уместо скупих хемикалија.

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

То је због физичких својстава уља, која могу створити заштитни филм на површини воде, који ће спречити да ароме септичке јаме захвате одвод купатила или кухињске судопере. Ако треба да одете на дуже време, препоручује се да прво извршите комплетно чишћење куће, остављајући водовод као последњу ставку на листи обавеза. Само 100 милилитара ће помоћи да се заврше сви случајеви. уље, то је тај волумен који ће постати танак, али јак, заштитни филм на површини цеви, који ће обезбедити одсуство било каквих мириса у периоду од скоро три месеца.

Прочитајте још: Цитати два СЛАВНА писца који ће вам помоћи да ПОБЕДИТЕ себе: Отерајте несрећу и научите да волите себе

Међутим, вреди запамтити да ће овај савет помоћи само онима који су старе зарђале цеви заменили новима од полипропилена, у супротном, уместо корисних, можете добити додатне проблеме ако се талог воде, креч и рђа помешају са уљем, они формирају такав слој плака који без водоинсталатера неће моћи да га уклоне.

Поред тога, морате схватити да наведена количина течности једноставно није довољна за целу дужину цеви, што значи да нико неће дати апсолутну гаранцију да кућа неће мирисати ни на шта. 

Прочитајте још: Не бацајте кору од ПОМОРАНЏЕ: Направите природно ђубриво за БИЉКЕ које ће поспешити њихов РАСТ

Осим уља, постоје још два трика. Можете да положите неколико слојева тоалет папира на ивицу тоалета, а затим га, након што затворите поклопац, прекријте крпом одозго. Други начин је да посетите продавницу и купите посебно дизајниране утикаче за тоалет, каду или умиваоник, главна ствар је да изаберете прави пречник како бисте осигурали непропусност.

А по повратку кући, прва ствар коју треба да урадите је пар пута да исперите тоалет без подизања поклопца. У кухињи је најбоље прво отворити славину како би текућа вода очистила и саму славину и цеви, како би се избегле ваздушне браве и зачепљења.

БОНУС ВИДЕО: 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas