Oglas
· · Komentari: 0
KUĆNI TRIKOVI

SUNCOKRETOVO ulje je neprevaziđeno sredstvo za čišćenje ODVODA. Evo kako da ga primenjujete

Suncokretovo ulje je prevazišlo kuhinju i tiganje, a neki majstori su počeli da ga koriste u čišćenju, pa čak i u vodovodu

1674066040_1673000849_shutterstock_1411273781-63c83878712be.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ovaj trik sa suncokretovim uljem je steklo popularnost nakon što su neki ljudi, suočeni sa neprijatnim mirisima iz kanalizacije nakon dugih putovanja, počeli da sipaju ovaj prehrambeni proizvod umesto skupih hemikalija.

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

To je zbog fizičkih svojstava ulja, koja mogu stvoriti zaštitni film na površini vode, koji će sprečiti da arome septičke jame zahvate odvod kupatila ili kuhinjske sudopere. Ako treba da odete na duže vreme, preporučuje se da prvo izvršite kompletno čišćenje kuće, ostavljajući vodovod kao poslednju stavku na listi obaveza. Samo 100 mililitara će pomoći da se završe svi slučajevi. ulje, to je taj volumen koji će postati tanak, ali jak, zaštitni film na površini cevi, koji će obezbediti odsustvo bilo kakvih mirisa u periodu od skoro tri meseca.

Pročitajte još: Citati dva SLAVNA pisca koji će vam pomoći da POBEDITE sebe: Oterajte nesreću i naučite da volite sebe

Međutim, vredi zapamtiti da će ovaj savet pomoći samo onima koji su stare zarđale cevi zamenili novima od polipropilena, u suprotnom, umesto korisnih, možete dobiti dodatne probleme ako se talog vode, kreč i rđa pomešaju sa uljem, oni formiraju takav sloj plaka koji bez vodoinstalatera neće moći da ga uklone.

Pored toga, morate shvatiti da navedena količina tečnosti jednostavno nije dovoljna za celu dužinu cevi, što znači da niko neće dati apsolutnu garanciju da kuća neće mirisati ni na šta. 

Pročitajte još: Ne bacajte koru od POMORANDžE: Napravite prirodno đubrivo za BILJKE koje će pospešiti njihov RAST

Osim ulja, postoje još dva trika. Možete da položite nekoliko slojeva toalet papira na ivicu toaleta, a zatim ga, nakon što zatvorite poklopac, prekrijte krpom odozgo. Drugi način je da posetite prodavnicu i kupite posebno dizajnirane utikače za toalet, kadu ili umivaonik, glavna stvar je da izaberete pravi prečnik kako biste osigurali nepropusnost.

A po povratku kući, prva stvar koju treba da uradite je par puta da isperite toalet bez podizanja poklopca. U kuhinji je najbolje prvo otvoriti slavinu kako bi tekuća voda očistila i samu slavinu i cevi, kako bi se izbegle vazdušne brave i začepljenja.

BONUS VIDEO: 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas