Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сан

ТРИ БИЉКЕ су идеалне за СПАВАЋУ СОБУ: Могу да учине да лепше спавамо

Стручњаци за цвеће откривају које биљке треба ставити у спаваћу собу ако желите да се решите проблема са спавањем једном заувек.

1640263024_a0a715cd816d1b7a89e47c677c2b0ad0b751e501.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Кућне биљке не само да украшавају ентеријер, делимично ослобађају простор од прашине, већ, према мишљењу стручњака, могу побољшати ваш сан. Истина, за ово морате одабрати одређене врсте цвећа.

Према цвећарама компаније Флyинг Флоwерс одређене биљке у затвореном простору имају благотворне ефекте како на физичко, тако и на ментално здравље. А прва биљка коју ћете ставити у спаваћу собу за добар сан је лаванда.

Лаванда је позната по својим умирујућим својствима и често се користи у спа центима. Поред кревета можете ставити гомилу сушене лаванде, а можете ставити и саксију са живом биљком. „Овај цвет се додаје многим лековима против стреса и несанице“, рекли су стручњаци. "Лаванда је такође дивна собна биљка и испуњава собу својим јединственим опуштајућим мирисом."

Прочитајте још: Можете изазвати неуспех, мањак добре енерије и новца: Три ФЕНГ СХУИ правила која скоро сви КРШЕ

Следећи цвет који треба погледати је Спатифилум. „Спатифилум је одлична биљка која помаже у побољшању сна. Филтрира ваздух у затвореном простору и повећава влажност, што вам помаже да лакше дишете. Цветови спатифилума упијају буђи које се преносе ваздухом, које могу бити алергени“, кажу стручњаци и додају да Спатифилум у спаваћој соби помаже да се „пробудите одморнији“.

Биљку треба држати даље од директне сунчеве светлости и редовно заливати, одржавајући тло влажним.

Коначно, трећа биљка која промовише квалитетан сан је Сансевиериа. То је цвет из породице Аспарагуса са дугим и издуженим листовима.

Сансевиериа је позната по својој способности да апсорбује токсине и претвара угљен-диоксид у кисеоник чак и ноћу (већина биљака то ради само током дана). Све ово доприноси брзом успављивању и квалитетном, чврстом сну. „Повећан ниво кисеоника је користан и за ментално здравље, јер повећава енергију и побољшава расположење“, наглашавају цвећари.

Сансевиериа је прилично лака за одржавање, треба је заливати само једном у неколико седмица, када се тло потпуно осуши. Важно је узети у обзир да овај цвет воли индиректно светло.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas