Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАШТА

ТРИ корака до рајске баште, а први су ТРИ биљке које се лако гаје (ФОТО)

Жардињере, на терасама и у двориштима, успешно су презимеле, као и отпорније цвеће у њима, али сада је дошло време да их освежите, новом земљом, новим цвећем, а можда и потпуно новим изгледом.

1617955417_Depositphotos_4356075_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Заврните рукаве, одаберите леп пролећни дан и почните. За почетак, додајте земљу, најбоље ону од хумусног тресета, помешајте је са старом, оплевите коров и нежељени зелениш, седите прекопута и замислите жељени изглед и распоред цвећа.

Прочитајте још: Овог пролећа су сви полудели за ЗЕЦ столицом која има ТРИ улоге

Направите шему
Ако вам је лакше, нацртајте на папиру где бисте коју биљку да посадите, сложите их по бојама, висини или како вам већ одговара.

Када их купите и почнете да садите, не заборавите да оставите довољно простора између сваке од њих, да би могле да се бокоре приликом раста.

Комбинујте цвеће.

Ако имате неколико дубљих жардињера и више простора, у некој од њих можете да засадите дрвенасте врсте, попут јужне каталпе (Цаталпа бигнониоидес), витке руже стаблашице, тужне врбе или четинара, падајућег или обичног, поред којих одлично изгледа ниже цвеће веселог колорита, али и лаванда или рузмарин, поготово када нарасту високо.

Комбинујте цвеће Фото: Депозит

Уколико желите да вам се тераса шарени током неколико месеци, посадите биљке које цветају у различито време, а жардињере поставите где год нађете простора за то. Чак иако имате сасвим мали балкон, можете на шипке ограда закачити неколико жардињера, једну испод друге, ставити понеку мању саксију на сто и око њега и осећати се као у прелепом цветном врту, ушушканом у лепоту коју сте створили сами.

Прочитајте још: Свеће за којима је ПОЛУДЕО свет направите САМИ! Потребна су вам само 4 састојка! (ВИДЕО/ФОТО)

Фото: Депозит

Водите рачуна о позицији сваке у односу на количину сунчевих зрака и заклоњености од кише и ветра, због врсте цвећа које ћете јој наменити.

Најмање захтевне су мушкатле, хризантеме, петуније, врбене, фрајле.

Неке од најпопуларнијих и најмање захтевних врста за одржавање јесу висеће мушкатле, сурфиније, бегоније, винке, петуније, хризантеме, хортензије, врбене, али и цвеће заводљивог назива попут ноћне фрајле (која цвета само ноћу) и лепог јове.

Жардињере поставите испод прозора.

Жардињере можете да поставите и на испуст испод прозора. На тај начин ћете свако отварање окна, а и сам поглед кроз стакло, претворити у мали мирисни ритуал, истовремено скрећући пажњу пролазника на шарено обележје вашег стана.

Прочитајте још: Девојка је од старе ТЕРАСЕ направила НОВУ: Трансформација која ће вас ОБОРИТИ С НОГУ (ВИДЕО)

Било да су пластичне (које можете обложити канапом или их ставити у џакове од јуте), бетонске, дрвене, жардињере ће изгледати онако како ви и природа замислите, јер ће цвеће врло брзо почети да буја из њих, ведро се међусобно гурајући и преплићући у потрази за својим местом под сунцем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas