Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

Три најбоље боје за купатило према ФЕНГ СХУИ принципу: Једна је изузетно популарна ове године

Бирање боје за купатило је такође важно према кинеској дисциплини фенг схуи

1661183804_bathroom-g5fbd820c3_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Фенг схуи је пракса из древне Кине која посматра како се повезујемо са природом, елементима и просторима око нас. Речи „фенг шуи“ преводе се директно на „ветар“ и „воду“, два природна елемента која су нам неопходна.

Ова кинеска дисциплина може да делује на сви простор у дому, па тако и на купатило. Како боје имају одређена значења, постоје добре и мање добре за одређене просторе у кући. Када је реч о бојама у купатилу генерално, не постоје нужно добре или лоше боје.

Боје за купатило

Избор боја је веома лична ствар, јер су околности сваке особе различите. Важно је да размотрите које боје волите и које су асоцијације у вези са одређеним бојама.

Прочитајте још: Најбоље боје за дневну собу према ФЕНГ СХУИ дисциплини: Шта значи зелена, а шта сива?

Бела боја

Ако је потребно да се да општа препорука за најбољу у купатилу, то би била бела. Иако можда није најбоља боја за све, добро се уклапа у многим случајевима. Бела представља бистрину и чистоћу, а једна од намена модерног купатила је прочишћавање тела. Такође можемо да посматрамо белу као боју која може да обезбеди чисту, неутралну палету и да онда додајемо детаље.

Плава боја

Плава боја је повезана са дрвом, једним од пет елемената које посматрамо у фенг шуију. Још један од пет елемената је вода. Купатила су природно повезана са воденим елементом, с обзиром на то да водовод улази и излази из овог дела куће. Вода храни и подржава елемент дрвета. Тако да ако волите плаву боју, то би била одлична боја за просторију која има пуно воденог елемента, као што је купатило. Плава такође може да симболише више одмора и подмлађивања.

Прочитајте још: Симболика орхидеје у дому: Шта значи када се налази у спаваћој соби, а шта ако је код улазних врата?

Зелена боја

Елемент дрвета је такође повезан са зеленом, која се налази у живим биљкама и дрвећу, а генерално је и веома популарна ове године. Слично плавој, додавање зелене купатилу може да донесе више елемента дрвета који ће се хранити елементом воде који је присутан. Зелена такође промовише лечење и подршку. У зависности од тона зелене, можете унети додатне квалитете. Пригушено зелено је више опуштајуће и лековито, док је светлије зеленило активније. Дубоко, шумско зеленило је мирно и спокојно. Обратите пажњу на то које нијансе зеленила вас привлаче и слушајте то.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas