Oglas
· · Komentari: 0

Najbolje boje za dnevnu sobu prema FENG SHUI disciplini: Šta znači zelena, a šta siva?

Feng shui je praksa zasnovana na svesnosti o tome kako možemo da promenimo energiju naših domova i života tako što ćemo postati svesniji onoga što nas okružuje

1660215840_living-room-g278f0473b_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ova disciplina je posebno efikasna kada se principi primenjuju na dom jer dom predstavlja nas same.

Dnevne sobe i Feng Shui

U feng šuiju, svaka soba ima drugačije značenje i asocijacije koje se zasnivaju na njenoj svakodnevnoj upotrebi, lokaciji i energetskim vezama sa određenim aspektima našeg života. Dnevna soba je jednostavno rečeno soba u kojoj živimo. Služe kao mesto za povezivanje sa članovima našeg domaćinstva i porodice, kao i prostori gde dočekujemo goste. Takođe, i iz feng šui perspektive, dnevna soba predstavlja mesto za okupljanje

Pročitajte još: Simbolika orhideje u domu: Šta znači kada se nalazi u spavaćoj sobi, a šta ako je kod ulaznih vrata?

Različite boje imaju različite vibracije i asocijacije. U feng šuiju, često koristimo teoriju boja pet elemenata da bismo imali uvid u najbolje boje za određenu osobu i situaciju. Pet elemenata su: zemlja, metal, voda, drvo i vatra, a svaki je povezan sa određenim vrstama energije, kao i sa određenim bojama. Takođe, prilikom odabira boje dobro je da budete svesni koje boje čine da se osećate dobro, piše The spruce. 

Najbolje boje za vašu dnevnu sobu

Boje elementa Zemlje

Zemlja je povezana sa smeđim, žutim i toplim tonovima. Ove boje mogu da budu posebno potporne za dnevnu sobu jer su veoma "hranljive". Zemlja pomaže pri uzemljivanju, stabilizaciji i pružanju udobnosti, što su svi pozitivni atributi za životni prostor.

Boje metalnih elemenata

Metal je predstavljen belim, metalik, prljavo belim i sivim bojama. Ovo su sjajne boje za unošenje u dnevnu sobu jer mogu da upotpune mnoge druge boje. Na praktičnom nivou, pomažu da se više svetlosti reflektuje u prostor. Energetski, metalni element je povezan sa unošenjem više radosti u vaš život.

Pročitajte još: Da vam posteljina miriše svaki dan: Poslužite se jednim jednostavnim trikom

Boje vodenog elementa

Element vode povezan je sa crnom i duboko sivom ugalj bojom. Voda je povezana sa našom mudrošću, kao i sa precima i društvenim vezama. Ako želite da se više povežete sa zajednicom, možete da unesete akcente crnog ili tamnog uglja.

Boje drvenih elemenata

Drvo je povezano sa zelenom bojom, koja označava rast i vitalnost.

Boje elementa vatre

Element vatre je predstavljen crvenom bojom, kao i veoma vatrenim ružičastim i narandžastim bojama. Povezan je sa veoma jakom, svetlom i živopisnom energijom sunca. Vatra je takođe povezana sa našom inspiracijom i kako nas vide u svetu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas