Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Trikovi za pametno i funkcionalno opremanje najvažnijih prostorija u domu

Svako opremanje, renoviranje doma ili selidba u novi stan ili kuću iziskuje dosta vremena, razmišljanja i planiranja kako bi prostor sa kojim raspolažete iskoristili na što bolji način, smestili sve što posedujete, a opet ga ne opteretili raznim elementima, opremom, uređajima i detaljima.

1636106652_shutterstock_1097696003.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Često se dešava da se u žurbi i haosu koji vas zatekne nakon selidbe ili renoviranja prihvatate rešenja koja su vam u tom trenutku najlakša za izvesti, ali nisu nužno i najpraktičnija. Novi prostor u kome ćete boraviti treba da bude pametno opremljen, tako da kao jedna celina zaista predstavlja vaš dom, ali ne obiluje nepotrebnim stvarima koje guše i njega i vas. Bilo da je u pitanju veliki ili mali prostor sa kojim raspolažete, kod njegovog opremanja funkcionalnost je najvažnija za skladan, udoban i lep život.

Ako ste jedni od onih koji nikako ne mogu da se snađu sa uređenjem novog doma, a pred vama je gomila predmeta i stvari koje se negde moraju smestiti ili ste pak u potrazi za njima, evo nekoliko korisnih trikova za početak uređenja i opremanja najvažnijih prostorija u domu.

Kuhinja – ogledalo svakog domaćinstva

Kuhinja je jedna od onih prostorija za koju je od ključnog značaja da se pametno uredi i projektuje, a naročito ako ćete dosta vremena provoditi u njoj spremajući hranu. Praktičan savet jeste da se elementi i police u njoj dizajniraju tako da budu lako dostupni, a da vam pružaju dovoljno prostora za skladištenje posuđa i pribora. Korisno je unapred predvideti gde ćete držati koje predmete i već od starta napraviti prostor za njih.

Radne površine u kuhinji treba, ukoliko je moguće, ostaviti praznim i ne stavljati gomilu ukrasa i predmeta na njih, jer ćete ih svaki čas sklanjati, pa ponovo vraćati kada završite sa kuvanjem.

Police, šipke za pribor i druge vrste visećih elemenata na zidu su odlična ideja za uštedu prostora i laku dostupnost svemu što se koristi u svakodnevnom životu. 

Kada je reč o uređajima u kuhinji, oni su sastavni i neizbežni deo nje. Moderni uređaji na tržištu danas se prilagođavaju vašim potrebama i prostoru, pa postoji veliki izbor ugradnih rerni, sudomašina, šporeta, različitih veličina i namena. Ako jednostavno nema mesta za one koji vam nisu neophodni, poput mikrotalasne pećnice ili aparata za kafu, najbolje je da ih ne uzimate u obzir. 

Veći prostori pružaju mogućnost veće opremljenosti, ali je savet da se ne preteruje. Najbolje je da već unapred znate za šta ćete koristiti koje uređaje i male kućne aparate i nađete im mesto u kuhinji, pa tek onda ih kupujete. 

Kupatilo – mesto gde dnevne rutine počinju i završavaju se 

Kupatilo je prostorija u kojoj su praktičnost i pametan raspored ključni. Bilo da živite sami, sa partnerom ili porodicom, vaše kupatilo treba da bude opremljeno tako da vam je sve na dohvat ruke, a da uređaji ne zauzmu pola prostorije. 

Razmislite da li vam je potrebna kada ili je tuš kabina ipak pametnije rešenje. Za pregledno odlaganje kozmetike za tuširanje pogodan je metalni stalak koji se kači na zid ili stoji u tuš kabini. Nađite mesto i mašini za veš, a ako imate dodatnog prostora u stanu, vešernica je još bolje rešenje za skladištenje mašine i opreme za čišćenje i peglanje koja vam ne treba svakodnevno.

Ne zaboravite i na kozmetiku koju ćete negde morati da držite, a najbolje je da iznad i ispod lavaboa instalirate police. Metalni čiviluci za vrata štede prostor, a mogu da služe sa držanje korišćenih peškira bade mantila, itd. 

Radna soba – kancelarija za rad od kuće

Kako u današnje vreme sve više poslova omogućava rad od kuće, korisno je razmisliti i o formiranju jedne sobe u kancelariju. 

Ovu prostoriju je preporučljivo ofarbati u neku svetlu i prijatnu boju za oči. Investirati u praktičan sto i udobnu stolicu je neminovno, a razne varijante zidnih polica za papire i dokumenta su takođe veoma korisne. 

Ovaj prostor ne treba pretrpavati bespotrebnim ukrasima, već ga formirati prema potrebama posla i ostaviti dovoljno mesta za računarsku opremu i prateće elemente. Ovde ćete boraviti gotovo osam sati svaki dan, zato je važno da prostor diše, bude svetao i ispunjen pozitivnom energijom.
Kako ići u nabavku uređaja i malih kućnih aparata u skladu sa budžetom?

Pored uređenja koje će vam neizbežno oduzeti vreme, još jedna stavka vas čeka, a to je nabavka uređaja i malih kućnih aparata. Kako je izbor na tržištu sve veći, postalo je teže odlučiti se za one koji se uklapaju u vaš budžet i prilagođavaju se vašim potrebama.

Zato je kupovina putem interneta sve češći izbor mnogih, jer im štedi vreme, daje prostora za razmišljanje i pravu odluku, pruža širok spektar o ponudi na tržištu, a sve to iz udobnosti sopstvene fotelje. 

Zahvaljujući mogućnosti online kupovine, svoj budžet ćete moći pametnije da rasporedite bez potrebe za izlaskom iz kuće i gubljenjem vremena.  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas