Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уредите дневну собу у складу са позицијом прозора: Ово је најгори положај за фотељу

Фенг схуи је веома сложена пракса, али његове принципе можете да користите и на једноставне начине.

1666605867_chair-g9e9fd7b73_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Једноставан начин да почнете да се играте овом дисциплином је да размислите како бисте поставили намештај.

Зашто је постављање намештаја важно у фенг схуи-ју?

Кинеска дисциплина, фенг схуи, гледа како енергија тече кроз дом. Постављање намештаја је један од фактора који може да утиче на ток чи енергије. Вероватно сте приметили да распоред намештаја у просторији може да утиче на то како се осећате, било да је то ваш сопствени простор или простор који посећујете. Замислите да уђете у собу са изгледом који је отворен и простран, где можете лако да се крећете. Затим размислите о истој просторији, уређеној на начин који захтева да прођете поред столова и столица само да бисте дошли до друге стране простора. Ова два различита распореда имају велики утицај на начин на који се соба осећа и начин на који се енергија креће кроз простор. Ако ви или ваши гости тешко пролазите кроз одређени део вашег дома, енергија ће такође тешко тећи.

Прочитајте још: 7 ФЕНГ ШУЈИ савета за побољшање удобности у ДОМУ

Постављање фотеље

У фенг схуи-ју постоје одређени комади намештаја на које је посебно важно обратити пажњу.  Ваша фотеља, или други комади намештаја оваквог типа у дневној соби, симболизују место где ваша породица комуницира и опушта се заједно. Имати софу у идеалнијој позицији позива на више породичног времена. Такође омогућава да енергија ваше породице боље тече, стварајући више хармоније у домаћинству.

Из фенг схуи перспективе, прозори представљају ваше очи и вашу способност да јасно видите. Да бисте тачно видели ситуације у свом животу, важно је да имате чисте прозоре без препрека. Прозори су такође симболично и енергетски повезани са било којом децом у домаћинству. Добро одржавани прозори могу представљати децу која су у стању да се изразе и јасно користе свој глас.

Прочитајте још: Уштедите струју без одрицања: Ево шта треба да убаците у ЗАМРЗИВАЧ

Зашто кауч испред прозора може да буде проблем?

У фенг схуи-ју, софа испред прозора може да представља изазов ако је цео прозор блокиран. Ако је ваш прозор потпуно или делимично прекривен софом, то може значити да не видите ствари јасно или да ваша деца не могу у потпуности да се изразе. Ако је једино место у вашем дому за фотељу ставите испред прозора, најбоље је да изаберете ону нижег профила која не блокира толико прозора. Уверите се да прозор није потпуно покривен и да још увек можете да приступите прозору да бисте га отворили и затворили, пише Тхе Спруце.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas