Oglas
· · Komentari: 0

Uredite dnevnu sobu u skladu sa pozicijom prozora: Ovo je najgori položaj za fotelju

Feng shui je veoma složena praksa, ali njegove principe možete da koristite i na jednostavne načine.

1666605867_chair-g9e9fd7b73_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Jednostavan način da počnete da se igrate ovom disciplinom je da razmislite kako biste postavili nameštaj.

Zašto je postavljanje nameštaja važno u feng shui-ju?

Kineska disciplina, feng shui, gleda kako energija teče kroz dom. Postavljanje nameštaja je jedan od faktora koji može da utiče na tok či energije. Verovatno ste primetili da raspored nameštaja u prostoriji može da utiče na to kako se osećate, bilo da je to vaš sopstveni prostor ili prostor koji posećujete. Zamislite da uđete u sobu sa izgledom koji je otvoren i prostran, gde možete lako da se krećete. Zatim razmislite o istoj prostoriji, uređenoj na način koji zahteva da prođete pored stolova i stolica samo da biste došli do druge strane prostora. Ova dva različita rasporeda imaju veliki uticaj na način na koji se soba oseća i način na koji se energija kreće kroz prostor. Ako vi ili vaši gosti teško prolazite kroz određeni deo vašeg doma, energija će takođe teško teći.

Pročitajte još: 7 FENG ŠUJI saveta za poboljšanje udobnosti u DOMU

Postavljanje fotelje

U feng shui-ju postoje određeni komadi nameštaja na koje je posebno važno obratiti pažnju.  Vaša fotelja, ili drugi komadi nameštaja ovakvog tipa u dnevnoj sobi, simbolizuju mesto gde vaša porodica komunicira i opušta se zajedno. Imati sofu u idealnijoj poziciji poziva na više porodičnog vremena. Takođe omogućava da energija vaše porodice bolje teče, stvarajući više harmonije u domaćinstvu.

Iz feng shui perspektive, prozori predstavljaju vaše oči i vašu sposobnost da jasno vidite. Da biste tačno videli situacije u svom životu, važno je da imate čiste prozore bez prepreka. Prozori su takođe simbolično i energetski povezani sa bilo kojom decom u domaćinstvu. Dobro održavani prozori mogu predstavljati decu koja su u stanju da se izraze i jasno koriste svoj glas.

Pročitajte još: Uštedite struju bez odricanja: Evo šta treba da ubacite u ZAMRZIVAČ

Zašto kauč ispred prozora može da bude problem?

U feng shui-ju, sofa ispred prozora može da predstavlja izazov ako je ceo prozor blokiran. Ako je vaš prozor potpuno ili delimično prekriven sofom, to može značiti da ne vidite stvari jasno ili da vaša deca ne mogu u potpunosti da se izraze. Ako je jedino mesto u vašem domu za fotelju stavite ispred prozora, najbolje je da izaberete onu nižeg profila koja ne blokira toliko prozora. Uverite se da prozor nije potpuno pokriven i da još uvek možete da pristupite prozoru da biste ga otvorili i zatvorili, piše The Spruce.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas