Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Жене ЗНАЈУ КАКО! Ово је 7 трикова за успешно прање веша које ЧУВА ВАШУ ОДЕЋУ

Једноставни трикови који ће вам олакшати негу одеће.

1672253911_4cae69ce9a13cfff9cf8b438a21adf05fd9e37cd.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Не само бојена, и бела одећа се мора прати одвојено

Такође има смисла прати лагане мајице и фармерке у различитим циклусима прања. Тако се мање троше једни према другима у бубњу машине. А ако имате режим сушења, и они ће се брже сушити ако су направљени од хомогеног материјала.

Окрените фармерке наопачке

И оперите их са мушицом закопчаном, посебно ако има патентни затварач. Тако продужавате век својих фармерки - оне ће се мање истрошити када се оперу и неће прерано лињати.

Додајте сирће

Они који су користили овај трик куну се да ради. Дакле, додајте једну чашу белог винског сирћета у посуду за средство за испирање у машини за прање веша. Ствари после прања неће мирисати на сирће, али ће боје на обојеним стварима светлије засјати, а беле ствари ће изгледати као нове. И да, ако је нека ствар дуго лежала у орману и добила пљеснив мирис, ова метода ће то елиминисати.

Још један савет. Ако након прања остане мрља на одећи, ни у ком случају је не поправљајте пеглом или аутоматским сушачем. Ствари треба оставити да се природно осуше, а затим их поново опрати.

Деликатне ствари перите на руке

Када ручно перете џемпер или блузу од чипке, ризикујете да их покварите приликом испирања и центрифугирања. Када извадите мокру крпу из воде, она се растеже под сопственом тежином. Хак за живот: ставите мокру ствар право у лавор у цедиљку и исперите прах под текућом водом у њој. Прву воду можете и исцедити директно у цедиљку. Воила!

Поставите одвојене корпе за чист веш

Да ли већ имате две корпе за веш за прљаво обојено и нормално веш? Згодно, зар не? Још једна тајна: ако ставите неколико корпи на веш машину, према броју чланова ваше породице, онда када извадите веш можете одмах да их распоредите по стварима.

Чувајте своје брусхалтере професионално

Да се ​​чашице грудњака не би гужвале, угнездите чашице једног грудњака у шоље другог када их држите у фиоци. И тако на гомилу. Биће вам лакше да пронађете праву, а заузимаће много мање простора.

Не качите џемпер на вешалицу

Тешка трикотажа се растеже под сопственом тежином. Стога, џемпере треба чувати само пресавијене у фиокама и тада ће вам трајати дуже.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas