· · Komentari: 0
SAVETI

Žene ZNAJU KAKO! Ovo je 7 trikova za uspešno pranje veša koje ČUVA VAŠU ODEĆU

Jednostavni trikovi koji će vam olakšati negu odeće.

1672253911_4cae69ce9a13cfff9cf8b438a21adf05fd9e37cd.jpg
Foto: Shutterstock

Ne samo bojena, i bela odeća se mora prati odvojeno

Takođe ima smisla prati lagane majice i farmerke u različitim ciklusima pranja. Tako se manje troše jedni prema drugima u bubnju mašine. A ako imate režim sušenja, i oni će se brže sušiti ako su napravljeni od homogenog materijala.

Okrenite farmerke naopačke

I operite ih sa mušicom zakopčanom, posebno ako ima patentni zatvarač. Tako produžavate vek svojih farmerki - one će se manje istrošiti kada se operu i neće prerano linjati.

Dodajte sirće

Oni koji su koristili ovaj trik kunu se da radi. Dakle, dodajte jednu čašu belog vinskog sirćeta u posudu za sredstvo za ispiranje u mašini za pranje veša. Stvari posle pranja neće mirisati na sirće, ali će boje na obojenim stvarima svetlije zasjati, a bele stvari će izgledati kao nove. I da, ako je neka stvar dugo ležala u ormanu i dobila pljesniv miris, ova metoda će to eliminisati.

Još jedan savet. Ako nakon pranja ostane mrlja na odeći, ni u kom slučaju je ne popravljajte peglom ili automatskim sušačem. Stvari treba ostaviti da se prirodno osuše, a zatim ih ponovo oprati.

Delikatne stvari perite na ruke

Kada ručno perete džemper ili bluzu od čipke, rizikujete da ih pokvarite prilikom ispiranja i centrifugiranja. Kada izvadite mokru krpu iz vode, ona se rasteže pod sopstvenom težinom. Hak za život: stavite mokru stvar pravo u lavor u cediljku i isperite prah pod tekućom vodom u njoj. Prvu vodu možete i iscediti direktno u cediljku. Voila!

Postavite odvojene korpe za čist veš

Da li već imate dve korpe za veš za prljavo obojeno i normalno veš? Zgodno, zar ne? Još jedna tajna: ako stavite nekoliko korpi na veš mašinu, prema broju članova vaše porodice, onda kada izvadite veš možete odmah da ih rasporedite po stvarima.

Čuvajte svoje brushaltere profesionalno

Da se ​​čašice grudnjaka ne bi gužvale, ugnezdite čašice jednog grudnjaka u šolje drugog kada ih držite u fioci. I tako na gomilu. Biće vam lakše da pronađete pravu, a zauzimaće mnogo manje prostora.

Ne kačite džemper na vešalicu

Teška trikotaža se rasteže pod sopstvenom težinom. Stoga, džempere treba čuvati samo presavijene u fiokama i tada će vam trajati duže.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.