Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
цвеће

ЗНАЧЕЊЕ ЦВЕТА ХРИЗАНТЕМА: Боја утиче на СИМБОЛИКУ (ФОТО)

Хризантема је први пут култивисана у Кини као цветна биљка још у 15. веку пре нове ере.

1650449309_chrysanthemum-2187964_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

На основу раних илустрација, изгледало је више као цвет налик белој ради. Од тада, "мама" је узгајана у толико облика, величина, упадљивих стилова и мноштва боја да не личи увек на своје скромне почетке. Зашто не покажете вољеним особама у свом животу колико вам је стало до њих прелепим поклоном од хризантеме у цвећари од поверења?

Пхото: Пиxабаy

Боја цвета такође може утицати на значење хризантеме. На пример, ако од некога добијете црвену хризантему, то је симбол љубави. Жути цвет хризантеме с друге стране означава занемарену љубав или тугу. Бела хризантема је симбол лојалности и предане љубави. Уопштено говорећи, верује се да хризантеме представљају срећу, љубав, дуговечност и радост.

Пхото: Пиxабаy

У Азији хризантема означава живот и поновно рођење, што их чини одличним поклонима за рођендане и рођендане. У Европи хризантема означава израз симпатије. У Америци се на хризантеме обично гледа као на цвет који означава поштовање и част.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српско-византијска лепотица симбол БЕОГРАДА: Десет ЗАНИМЉИВОСТИ о цркви Светог Марка које можда нисте знали

Ова хризантема је савршен начин да кажете „Волим те“. Светао букет црвених и наранџастих хризантема долази лепо распоређен у прелепој корпи - сигурно ће измамити осмех на лице било које вољене особе!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas