· · Коментари: 0
цвеће

ПРАВО ЗНАЧЕЊЕ БОЈА: Ево шта значи уколико некоме поклоните црвени, љубичасти или жути цвет

​Цвеће је познато по томе што има "свој језик", а свака врста и боја цвета "шапуће" своје тајне на пијаци цвећа

1651826628_basket-1846135_1280.jpg

Један задивљујући букет прича приче о љубави и оданости, док је други попут нежног тапшања по руци у време жалости.

Црвено цвеће

Пхото: Пиxабаy

Живахна, страствена и захтевна боја да буде примећена - црвена је боја љубави и романтике. Црвени цветови симболизују храброст, поштовање, постојаност, дивљење и, наравно, жељу.

Розе цвеће

Пхото: Пиxабаy

Нежне светло розе нијансе говоре о нежности, срећи и љубави. Веома романтична боја цвећа, такође је симбол милости и невиности.

Плаво цвеће 

Пхото: Пиxабаy

За мирну плаву се каже да преноси спокој и отвореност. Испорука цвећа букета који садржи плаво цвеће може бити знак да успорите, опустите се и ослободите стреса.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГРАД КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА : Жрнов - једна од највећих мистерија Србије (ФОТО)

Бело цвеће 

Пхото: Пиxабаy

Бело цвеће може значити поштовање и понизност, чистоту и невиност или саосећање са ожалошћеним. У зависности од врсте цвећа коју одаберу ваши локални цвећари, букет белог цвећа може бити смео и бриљантан, или нежан и самозатајан.

Жуто цвеће

Пхото: Пиxабаy

Жуто цвеће пршти од среће. Они симболизују везе пријатељства, укус успеха и поноса. Радост је такође једно од значења овог цвета, јер је то једно од осећања које боја изазива.

Наранџасто цвеће 

Пхото: Пиxабаy

Наранџаста је смела, страствена и пуна живота. Није ни чудо што цветови наранџасте боје говоре о ентузијазму, узбуђењу и бујности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

Зелено цвеће

Пхото: Пиxабаy

Зелено цвеће представља оптимизам обнове, пролећа и младости. Зелено цвеће у букету је и жеља за срећу и добро здравље.

Љубичасто цвеће

Пхото: Пиxабаy

Краљевска боја, љубичасти цветови симболизују достојанство, традицију и успех. Букет који садржи љубичасто цвеће може бити симбол дивљења и обожавања.

Цвећари, обично добро упознати са регионалним и националним "понашања"цвећа, могу креирати поруке једноставним састваљањем једног цвета одређене боје поред другог и пустити да "кажу" своје. Следећи пут када будете наручивали или примали испоруку цвећа, обратите пажњу на боје цвећа и размислите о порукама које они шаљу.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.