· · Komentari: 0
cveće

PRAVO ZNAČENJE BOJA: Evo šta znači ukoliko nekome poklonite crveni, ljubičasti ili žuti cvet

​Cveće je poznato po tome što ima "svoj jezik", a svaka vrsta i boja cveta "šapuće" svoje tajne na pijaci cveća

1651826628_basket-1846135_1280.jpg

Jedan zadivljujući buket priča priče o ljubavi i odanosti, dok je drugi poput nežnog tapšanja po ruci u vreme žalosti.

Crveno cveće

Photo: Pixabay

Živahna, strastvena i zahtevna boja da bude primećena - crvena je boja ljubavi i romantike. Crveni cvetovi simbolizuju hrabrost, poštovanje, postojanost, divljenje i, naravno, želju.

Roze cveće

Photo: Pixabay

Nežne svetlo roze nijanse govore o nežnosti, sreći i ljubavi. Veoma romantična boja cveća, takođe je simbol milosti i nevinosti.

Plavo cveće 

Photo: Pixabay

Za mirnu plavu se kaže da prenosi spokoj i otvorenost. Isporuka cveća buketa koji sadrži plavo cveće može biti znak da usporite, opustite se i oslobodite stresa.

PROČITAJTE JOŠ: GRAD KOJEG VIŠE NEMA : Žrnov - jedna od najvećih misterija Srbije (FOTO)

Belo cveće 

Photo: Pixabay

Belo cveće može značiti poštovanje i poniznost, čistotu i nevinost ili saosećanje sa ožalošćenim. U zavisnosti od vrste cveća koju odaberu vaši lokalni cvećari, buket belog cveća može biti smeo i briljantan, ili nežan i samozatajan.

Žuto cveće

Photo: Pixabay

Žuto cveće pršti od sreće. Oni simbolizuju veze prijateljstva, ukus uspeha i ponosa. Radost je takođe jedno od značenja ovog cveta, jer je to jedno od osećanja koje boja izaziva.

Narandžasto cveće 

Photo: Pixabay

Narandžasta je smela, strastvena i puna života. Nije ni čudo što cvetovi narandžaste boje govore o entuzijazmu, uzbuđenju i bujnosti.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

Zeleno cveće

Photo: Pixabay

Zeleno cveće predstavlja optimizam obnove, proleća i mladosti. Zeleno cveće u buketu je i želja za sreću i dobro zdravlje.

LJubičasto cveće

Photo: Pixabay

Kraljevska boja, ljubičasti cvetovi simbolizuju dostojanstvo, tradiciju i uspeh. Buket koji sadrži ljubičasto cveće može biti simbol divljenja i obožavanja.

Cvećari, obično dobro upoznati sa regionalnim i nacionalnim "ponašanja"cveća, mogu kreirati poruke jednostavnim sastvaljanjem jednog cveta određene boje pored drugog i pustiti da "kažu" svoje. Sledeći put kada budete naručivali ili primali isporuku cveća, obratite pažnju na boje cveća i razmislite o porukama koje oni šalju.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.