Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РОДИТЕЉСТВО

Да ли ће деца "миленијалаца" моћи да се запосле? Тешко, а кривци су родитељи!

Читава генерација је размажена и побесни због ситнице.

1616153206_Depositphotos_192035580_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Донедавно се о размаженом детету говорило нимало позитивно, а данас је та особина добила на цени. Тако је показала анкета Си-Ен-Ена и часописа “Тајмс” у којој су учествовали родитељи.

Прочитајте још: Родитељи 3.000 пута слажу дете до 10. рођендана, а последице су несагледиве

На питање да ли су њихова деца размажена, две трећине је дало потврдан одговор, карактеришући то као доказ да су вољена, пажена и негована, а не себична и безобразна.

Слобода је "кривац"
Већина испитаника је чак изјавила да су срећни што својим малишанима могу да пруже ствари и слободу које су њима у детињству биле ускраћене. Управо су због тога размажена, односно из угла мама и тата - пуна самопоуздања, јер се осећају вољено и важно, а не исфрустрирано.
Миленијалци су упропастили генерацију деце и учинили их бахатим!

Марлена Кирстон, дечји психолог, каже да су таквим размишљањем и поступањем угрожене генерације и генерације деце, јер их управо родитељи уче и подстичу да буду бахати.

Прочитајте још: Потврдило и истраживање! Мушкарци који имају ОВАКВЕ жене су 10 пута СРЕТНИЈИ од осталих!

Чим нешто не добију постају бесни! Срећу налазе само у материјалном

- То је метода којом стасавају млади пуни себичних прохтева који, ако се неко о њих оглуши, постају одскочна даска за још већи егоизам и агресивност - упозорава психолог.

Ко би запослио тако егоцентричну особу?

На негацију се реагује бесом и бунтом. Малишан лупа шаком о сто ако нешто није по његовом. Нико не тражи од родитеља да киње своју децу, да им ускраћују пажњу и материјалне ствари које могу да им приуште, али мора да се постави граница. Значајно је да малишан схвати да постоји и нешто што не може да добије или уради, а не да му баш све буде доступно. У противном, одрасли ризикују да одгоје егоцентрика, емоционално и социјално оскаћеног човека, који неће умети ни да воли нити да прими љубав.

Прочитајте још: Како да родитељи деци подигну НИВО САМОПОУЗДАЊА: 5 једноставних начина

Он ће се целог живота кретати у лавиринту погрешних вредности и лажног осећаја битности и моћи, само зато што су га родитељи учили да је пожељно бити размажен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas