Oglas
· · Komentari: 0
RODITELJSTVO

Da li će deca "milenijalaca" moći da se zaposle? Teško, a krivci su roditelji!

Čitava generacija je razmažena i pobesni zbog sitnice.

1616153206_Depositphotos_192035580_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Donedavno se o razmaženom detetu govorilo nimalo pozitivno, a danas je ta osobina dobila na ceni. Tako je pokazala anketa Si-En-Ena i časopisa “Tajms” u kojoj su učestvovali roditelji.

Pročitajte još: Roditelji 3.000 puta slažu dete do 10. rođendana, a posledice su nesagledive

Na pitanje da li su njihova deca razmažena, dve trećine je dalo potvrdan odgovor, karakterišući to kao dokaz da su voljena, pažena i negovana, a ne sebična i bezobrazna.

Sloboda je "krivac"
Većina ispitanika je čak izjavila da su srećni što svojim mališanima mogu da pruže stvari i slobodu koje su njima u detinjstvu bile uskraćene. Upravo su zbog toga razmažena, odnosno iz ugla mama i tata - puna samopouzdanja, jer se osećaju voljeno i važno, a ne isfrustrirano.
Milenijalci su upropastili generaciju dece i učinili ih bahatim!

Marlena Kirston, dečji psiholog, kaže da su takvim razmišljanjem i postupanjem ugrožene generacije i generacije dece, jer ih upravo roditelji uče i podstiču da budu bahati.

Pročitajte još: Potvrdilo i istraživanje! Muškarci koji imaju OVAKVE žene su 10 puta SRETNIJI od ostalih!

Čim nešto ne dobiju postaju besni! Sreću nalaze samo u materijalnom

- To je metoda kojom stasavaju mladi puni sebičnih prohteva koji, ako se neko o njih ogluši, postaju odskočna daska za još veći egoizam i agresivnost - upozorava psiholog.

Ko bi zaposlio tako egocentričnu osobu?

Na negaciju se reaguje besom i buntom. Mališan lupa šakom o sto ako nešto nije po njegovom. Niko ne traži od roditelja da kinje svoju decu, da im uskraćuju pažnju i materijalne stvari koje mogu da im priušte, ali mora da se postavi granica. Značajno je da mališan shvati da postoji i nešto što ne može da dobije ili uradi, a ne da mu baš sve bude dostupno. U protivnom, odrasli rizikuju da odgoje egocentrika, emocionalno i socijalno oskaćenog čoveka, koji neće umeti ni da voli niti da primi ljubav.

Pročitajte još: Kako da roditelji deci podignu NIVO SAMOPOUZDANJA: 5 jednostavnih načina

On će se celog života kretati u lavirintu pogrešnih vrednosti i lažnog osećaja bitnosti i moći, samo zato što su ga roditelji učili da je poželjno biti razmažen.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas