Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли је безбедно куповати ПОЛОВНУ ОПРЕМУ за бебе? Ево шта можете купити половно, а шта НИКАКО не би требало!

Куповином половних опреме за бебе или прихватањем поклона од пријатеља и породице можете уштедети новац — али није све безбедно за коришћење двапут. Ево шта можете поново користити или купити половну, а шта треба да купите ново.

1650372257_baby-ge33b2ae6d_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Од колица и креветића до одеће и пелена, количина ствари које су потребне вашем малишану може се брзо повећати, док куповина половних ствари и љубазни поклони свакако могу да вам уштеде новац док се залихе залихама за бебе.

Прочитајте још: Име које дате вашем детету, откриће другима оно што можда и не желите да знају!

Уз то, док је нека опрема за бебе сасвим у реду за поновну употребу, за друге потребе сигурније је издвојити мало више новца и купити ново. Ево када је безбедно купити половно, а када купити ново.

Када за купање

Каде за бебе су добре за куповину половних, све док су наравно у добром стању. Бебе их брзо прерасту, тако да бисте требали да уштедите новац на овом предмету. Само будите сигурни да избегавате прстенове за купање или каде на надувавање које се уклапају у каду, јер могу бити опасне.

Сто за пресвлачење

Дефинитивно можете уштедети новац куповином мало коришћеног стола за пресвлачење. Само се уверите да онај који добијете има сигурносну траку. Ако вам недостаје простора, можете купити и подлогу за пресвлачење која ће сваки угао претворити у привремену станицу за пресвлачење.

Платнене пелене

Мало познат разлог зашто платнене пелене могу бити повољније је то што имају добру вредност при препродаји када их искористите. Дакле, ако случајно идете путем за вишекратну употребу, куповина старих уметака и навлака за пелене није само приступачна, већ може бити и савршено хигијенска. Неколико прања, или једно ако ваша машина за прање веша има циклус „дезинфекције“, ослобађа се свих накупина.

Одећа

Куповина нове одеће за бебе може бити забавна! Али пре него што покупите сваки диван предмет који видите, савет: ваше дете расте сваког месеца. Дакле, дефинитивно је паметна идеја да уштедите новац тако што ћете поново користити поклоне брата или сестре или пријатеља или куповином половних ствари које нису много ношене. Ово посебно важи за свечану и празничну одећу која се користи само за сликање. 

Ауто седиште

Иако ауто седиште може бити скупо, ово је добро потрошен новац. Безбедносни стандарди за ауто седишта се често мењају, а материјали — чак и најскупљих модела — временом деградирају. Штавише, многи родитељи не схватају да аутоседишта такође имају рок трајања. Такође, прошлост седишта може спречити да у потпуности заштити ваше дете у несрећи. Зато играјте на сигурно и купујте ново. Ако морате да прихватите коришћено ауто седиште, поставите ова питања: Колико је старо седиште? Пронаћи ћете рок трајања ауто седишта у упутству за употребу и на етикети седишта; већина је направљена да траје шест година. Ако не можете да га пронађете или ако је истекао, ипак купите ново. 

Висока столица

Добровољни безбедносни стандарди захтевају да висока столица има појас у три тачке са везивањем за препоне како би се спречило да дете искочи, као и фиксни међуножни стуб како не би могао да исклизне. Ако се узму у обзир ове две карактеристике, висока столица која се спушта из руке је у реду. Избегавајте високе столице са рукама које подижу послужавник преко бебине главе.

Играчке

Немогуће је предвидети у чему ће ваша беба уживати. Зато полако са новчаником и узмите пробну вожњу са половним играчкама и књигама пре него што купите све нове играчке за бебе. Једноставне играчке са мало или без покретних делова, као што су коцкице, звечке и чаше за слагање, су доследно сигурне да се купе половне.

Носач за бебе

Носачи могу бити веома ризични, па је боље да купите нове да бисте били сигурни да безбедно носите своју бебу - па чак и тада проверите да ли каишеви и копче раде како треба.

Пумпе за дојке 

Половне пумпе за дојке су свуда, јер су нове пумпе скупе. Али коришћена пумпа за потрошаче има потенцијал за унакрсну контаминацију. Ризик да своје новорођенче излажете бактеријама или вирусима једноставно није вредно тога. Због тога пумпе увек купујте нове. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas