Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
деца

Истраживања показала: Добар сан је КЉУЧ УСПЕХА у школи

Сви знамо да дете, када је ненаспавано, постаје раздражљиво, плачљиво, нервозно, али стручњаци за спавање открили су још нешто, знатно комплексније

1654246348_dream-5071192_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Да би постигло добар успех у школи, дете би морало да током ноћи има довољно квалитетног сна, поручују доктори.

"Без обзира на године, деца показују побољшану будност, енергију, расположење и физичко благостање када уживају у здравом, континуираном сну", изјавила је др Илен Розен, бивша председница Америчке академије за медицину спавања (ААСМ). "Време повратка 'регуларној' уместо онлајн настави пружа породицама савршену прилику да поново процене своје навике спавања и успоставе здраве рутине које ће деци обезбедити довољно сна", додала је она.

Пхото:Пиxабаy

Средњошколцима је посебно важно да се довољно наспавају, јер поспани тинејџери много лошије функционишу у школи од оних који су одморни, наводе из ААСМ. Истраживања показују да је тинејџере лишене довољне количине сна много лакше ометати, а имају и више проблема са памћењем информација од оних који довољно спавају. Такође, недовољно спавања повезано је са пажњом, понашањем и проблемима у учењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

Добар сан је важан за све узрасте, а ево колико је свакодневно потребно да спавамо, узимајући у обзир различите старосне групе деце:

  • Бебе од четири до 12 месеци: 12 до 16 сати (укључујући дремке)
  • Деца од једне до две године: 11 до 14 сати (укључујући дремке)
  • Од три до пет година: 10 до 13 сати (укључујући дремке)
  • Од шест до 12 година: 9 до 12 сати
  • Од 13 до 18 година: 8 до 10 сати.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas