· · Коментари: 0
ИГРИЦЕ

Истраживање показало: ЛЕЊИ РОДИТЕЉИ пуштају децу да играју ИГРИЦЕ

Да ли играње насилних видео-игрица може да доведе до појаве агресивности код деце - покушали су да разбију истраживачи са Новог Зеланда.

1597405653_Igrice.png
Фото: Депозитфото

Тим научника са Универзитета Маси је спровео студију како би се утврдило да ли сцене пуцњаве у којима малишани учествују док ноншалантно типкају по дисплеју телефона и таблета имају негативне последице по њихов развој.

Прочитајте још:  НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

Акценат је био на “провери” тенденције ка насиљу, када су стручњаци дошли до негативног одговора.

Упркос очекивањима агресивне игрице...

Упркос бројним сумњама, испоставило се да ове апликације, ипак, нису одговорне за агресивне тенденције деце која много времена проводе играјући видео-игрице. Чак и када видите да током игре праве чудне изразе лица, уносећи се у садржај, не треба да значи да ће се тако нешто урезати у њихову личност и да ће се заиста саживети са опасним и злим јунацима са екрана - наводи се у саопштењу истраживача.

Прочитајте још:  РОДИТЕЉИ ово ПРАВИЛО морате да знате, сачуваће вашу ДЕЦУ од опасности данашњице

Новозеландски стручњаци су прикупили податке добијене на основу 28 истраживања, која су обухватила укупно 21.000 малишана.

Не постоји веза између агресивне деце и агресивних игрица Фото: Депозит

- Овим студијама, које су трајале годинама се доказало да не постоји узрочно-последична веза између играња видео-игрица у детињству и развоја агресивне црте у каснијем добу, на шта се заиста дуго сумњало - потврдио је Арон Драмонд, вођа истраживања.

Постају лењи и безвољни
Ако и искључимо сумњу у стицање склоности ка насиљу, игрице могу да буду штетне по другим основама: оштећење вида, кривљење кичме, гојазност, тромост духа... Многи млади су лењи и незаинтересовани за стварност и радије би сате и сате проводили у виртуелном свету, него у дружењу са пријатељима, читању књига, бављењу спортом...

Прочитајте још: Да ли строги родитељи од деце стварају ЛАЖОВЕ?

Стручњаци, међутим, тврде да то не би требало да буде никакво оправдање за прекомерно провођење времена уз видео-игрице, јер то свакако није добро.

Родитељи морају да осмисле живот деци.

Они апелују на родитеље да их обавезно контролишу у овој радњи, да на време испрате којим садржајима приступају, као и колико дневно “троше” на ову активност.

Прочитајте још: Тинејџери током карантина ОДЛЕПИЛИ ОД ИГРИЦА!

Зато је врло важно да се родитељи баве својом децом и да им благовремено кажу: “Сада је доста, претерао си, данас више нема игрица”, јер деца сама никада не знају када им је доста - објашњавају стручњаци.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.