· · Коментари: 0
Живот

Он је једини СРБИН у златиборском крају, презива се СИМИЋ, а ово је његова ПРИЧА

Златиборски крај чувен је по природним лепотама, доброј трпези. Од сада ће, верујемо, бити познат и по једном једином Србину.

1593526659_srbin.JPG
Фото: Printscreen RTS

Након избора, у животу једног Србина уобичајени животни ритам.

- Мора да се ради и пре избора и после избора - каже Србин Симић.

Дуже од четири деценије спретним рукама Србин Симић обликује теста у бурек и пецива. Од тог заната може да се заради.

Прочитајте још: Остају разроки, деца се рађају као НАКАЗЕ: Ко откине листић са ове ЈАБУКЕ у Србији доживи НЕСРЕЋУ (ФОТО)

- Учио сам занат у Београду, морам да радим на два-три места да бих нешто зарадио и скућио се - прича Симић.

Србин је показао упорност, а међу колегама и оно што краси Ере.

Мирјана Туба, Фото: Printscreen rts

- Засмејава нас, прави нам атмосферу - испричала је Мирјана Туба.

Према подацима матичне службе у Златиборском округу, само је један Србин.

- Када укуцам име Србин, по том критеријуму Србина има двадесетак у Србији - наводи Олга Пашић из матичне службе Града Ужица.

Уз вредноћу, спретност, хумор који га краси, Србин из Ужица у браку се показао као пожртвован отац и супруг с карактеристиком ових простора.

- Свака његова реченица почиње псовком, али то није псовка да се љути, него ето тако се понаша - прича Даница Симић.

Али нико му не замери псовку, јер Србин је увек показао да је одговоран и вредан.

Прочитајте још: "Сине, она је умрла пре 7 година": Повезао девојку до центра Неготина, сутрадан сазнао БОЛНУ ИСТИНУ

- Киша, мора да се обиђе имање. Очевина. И дању и ноћу, и по киши и по снегу, мора да се ради - додаје Србин.

Деценијама живи и ствара у граду, али Србин није запоставио ни дедовину у Јакљу код Бајине Баште.

Са породицом је реновирао стару кућу.

Прочитајте још: ЈАУК И ДАНАС ОДЗВАЊА! У овој цркви у Србији се нико НЕ ВЕНЧАВА И НЕ КРШТАВА, а иза свега се крије УЖАСНА ПРИЧА

- Овде сам се родио, хоћу ако дочекам пензију да се вратим овамо и да под старе дане живим овде - тврди Симић.

А зато реновира и кућу, ко год му дође у госте да га угости. Огњиште се, каже, чува вером и гостопримством, а ти корени су чврсти попут ораха који рађа недалеко од његовог домаћинства на селу.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.