Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРВИ ЗЛАТИБОР INFLUENCER FORUM: Последице CYBERBULLYING-A су све страшније, а жртве дигиталног насиља из године у годину све млађе

Дигитално насиље у фокусу Златибор Influencer Forum-а

1647437276_fotka-2.jpg
Фото: Промо
Oglas

Први Златибор Influencer Forum у организацији United Influencers и Хотел Мона Златибор окупио је велики број инфлуенсера, уметника, представника медија и међународних организација  са циљем покретања дискусије на ову  тему на ширем друштвеном нивоу.

Протеклог викенда на Златибору под темом  „Дигитално насиље – превенција и акција“, окупљени су имали прилику да чују обраћање Њ.Е. амбасадорке Шведске у Србији, Аннике Бен Давид и Славице Марковић Сандић -Public Diplomacy Officer Embassy of Sweden, као и сараднице за родну равноправност  Програма Уједињених нација за развој УНДП) у Србији, Марину Илеш и Данијелу Пешић, које су говориле о различитим облицима дигиталног насиља  и његовој превенцији.

Учесници форума и инфлуенсери разменили су досадашња искуства и ставили су у фокус нешто што се на интернету догађа свакодневно, а чему се не придаје довољно значаја и пажње у јавности.

Фото: Промо

Током трајања форума, поред програмског дела са централном темом, учесницима су биле организоване и активности са циљем релаксације, дружења и упознавања дестинације. Оснивачица Холистичке академије МАYА, Маја Милићевић, поделила је своја знања и искуства како инфлуенсери могу изнутра да ојачају своју личност и пронађу унутрашњи мир, чиме се значајно повећава отпорност  у непријатним ситуацијама. 

Представници медија су из свог угла подржали иницијативу за превенцију и спречавање дигиталног насиља и у отвореној дискусији се осврнули и сами на важност одговорног  извештавања о овој теми у штампаним медијима. 

Први Златибор Influencer Forum пробудио је велико интересовање и подстакао развој дискусија везаних за бизнис данашњице – инфлуенцер маркетинг. Ово је само почетак пројеката који ће имати не само едукативно-информативни, већ и трансформативни садржај и ефекат.

Дигитално насиље може имати озбиљне последице. Не треба кривити жртву за претрпљено насиље, не треба учествовати у дискриминацији и ширити увредљиве садржаје. Треба послати јасну поруку да је насиље неприхватљиво – закључци су првог Златибор Influencer Forum.

Коме се обратити/на кога упутити:

1) Национални контакт центар за безбедност деце на интернету: 19833
2) Пријава непожељног онлине садржаја:
https://pametnoibezbedno.gov.rs/prijava-nelegalnog-sadrzaja/ 
3) Пријава дигиталног насиља Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал: 
vtk@beograd.vtk.jt.rs
4) Мрежа организација које пружају подршку женама које су доживеле насиље: https://www.zeneprotivnasilja.net/o-nama/spisak-organizacija
5) СОС линија Министарства просвете за информације и подршку у случају насиља у школи - 0800 200 201 (радним  данима од 7.30 до15.30) 
6) Полиција (у случају непосредне угрожености и опасности од насиља): 192

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas