Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЋЕРКЕ

Списак имена која су Срби давали ЋЕРКАМА од прошлог ВЕКА до данас - једно носи УБЕДЉИВУ ПОБЕДУ

Током 20. века били су популарни дужи називи, а тек средином деведесетих добили смо кратка имена од три слова

Depositphotos_77536714_s-2019.jpg
Фото: Депозит фото
Oglas

Од првих деценија 20. века на овамо имена која су Срби давали ћеркама значајно се мењао. Најпопуларније женско име током тридесетих година било је - Радмила, а затим следе Марија, Љубица, Милица и Вера.

Прочитајте још: А какав је ваш? Ако имате ДУЖИ НОС, прави сте срећник

Четрдесете су биле резервисане за Милицу, Мирјану, Драгану, Милену и Наду. Међутим, Марија, Милица и Љиљана су наставиле да буду избор имена за већину родитеља из овог времена. Педесете су донеле Славицу и Драгицу, док смо у шездесетим имали мало модернија имена - Снежану, Слађу и Весну.

Најпопуларније име Радмила почетком 20. века
Фото: Депозит фото

Драгана, Јелена, Биљана и Данијела су владале седамдесетих година, а током вољених осамдесетих убедљиво је доминирала и победу однела - Јелена. Милица се за време деведесетих "провукла" и поново избила на прво место, заједно са Јеленом. 

Милица највише била на првом месту

Средином деведесетих у моду су коначно ушла кратка, међународна имена - Ема, Уна, Ања, Теа, Ива, Леа, Сара и Мила.   Од 2000. до 2010. Милица наставља поносно да стоји на првом месту, а пратиле су је Анђела, Слађана и Анастасија. 

Највише девојчица рођених током претходних неколико година зову се Софија. А за њом следе Дуња, Сара, Теодора, Милица и Николина.

Прочитајте још: Како да препознате музички ТАЛЕНТОВАНО дете? То уопште није ТЕШКО

Млади родитељи, а често и познати, у новије време девојчицама су давали необична имена, међу којима се издвајају Ника, Мика, Тиа, Ела, Леа, Реа...

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas