Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Реци све што је важно

Удружење „Жена уз жену“ и Компанија „Дунав осигурање“ на заједничком панелу представили резултате информисаности о превентивним прегледима дојке

1672135823_Foto-2.jpg
Oglas

Београд, 26. децембар 2022. – На редовне ултразвучне прегледе дојке сваке године одлази 48 одсто жена, док њих 53 одсто никада није отишло на преглед или није било више од 10 година. То су резултати анкете о информисаности жена и одласку на превентивне прегледе коју је током октобра направило Удружење жена оболелих од карцинома дојке „Жена уз жену“, у сарадњи са Компанијом „Дунав осигурање“, обилазећи Караваном бројне градове у Србији. Ултразвучни прегледи који су у склопу акције „Буди храбра“ обављени широм земље омогућили су женама да на лицу места прeконтролишу своје дојке, а том приликом откривено је 390 фиброаденома и 250 фиброцистичних налаза, док је 27 жена због промена упућено на мамограф.

„О овој теми треба причати свакодневно, јер само тако можемо отворити очи и пробудити све оне жене које преглед одлажу за неки други дан“, изјавила је Марија Лакић, представница Удружења „Жена уз жену“. Она је додала: „Ово удружење је основано са циљем да истакне снагу и храброст жена које се боре против рака дојке. Уз едукативне програме и панеле, ту смо да приближимо различита искуства, мотивишемо друге жене да нам се придруже, пружимо безусловну подршку и да овакве препреке заједно побеђујемо.“

Фото: Промо

„Превентива и рана дијагноза најбољи су начин у борби против болести, а осигурање је један од видова превентивног деловања“, поручила је Наташа Новчић Зубац, директор новосадске филијале Дунав осигурања на панелу „Реци све што је важно“ одржаном поводом представљања резултата пројекта „Буди храбра“. Полиса добровољног здравственог осигурања Компаније „Дунав“ поред бројних услуга болничког и ванболничког лечења укључује и осигурање превентивне заштите односно систематски преглед. Свест да је већ закључена полиса осигурања и већ уговорен систематски преглед додатно мотивише да се макар једном у току године изврши детаљна контрола здравственог стања. Поред ове полисе, програм „Cancer protection“ омогућава финансијску и стручну подршку за све случајеве оболевања од канцера, пружајући, поред финансијске, и стручну подршку – могућност прибављања другог лекарског мишљења и детаљну независну ревизију успостављене дијагнозе коју спроводи мултидисциплинарни тим лекара одговарајућих специјалности.

Панелу „Реци све што је важно“ присуствовао je велики број жена и представника лекарске струке, који су кроз дискусију и исповести жена о сопственим искуствима потврдили да о тешким темама треба говорити. Закључци панела су да је веома важно у јавности подизати свест о значају превентивних прегледа, како би се жене свих животних доби подстицале да воде рачуна о своме здрављу.

Све потребне информације у вези са понудом добровољног здравственог осигурања и програма „Cancer protection“ заинтересовани могу добити бесплатним позивањем Контакт центра компаније „Дунав осигурање“ на број 0800 386 286 или на сајту www.dunav.com.

 

Дивна Попов Радосављевић, +381 66 8345 964 Divna.Popov-Radosavljevic@dunav.com

Саветник за односе са јавношћу Компаније „Дунав осигурање"


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas