Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Позната докторка препоручује: Петоминутна масажа може вам помоћи да ублажите надутост (ВИДЕО)

Ако имате пробема са надутошћу, није на одмет да покушате масажом да покушате да ублажите тегобе

1692704241_shutterstock_2053072952.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

5-минутна масажа, коју је открила др Линдзи Шмит, може вас ослободити оног грозног осећаја надутости од којег пати скоро свака жена чак и она која води рачуна о свом здрављу и исјрани.

„Главна предност масаже против надутости је ту да стимулише покретљивост црева (варење), што помаже код пражњења црева и надимања“, каже др Линдзи.

„Друге предности укључују лимфну дренажу, смањење надутости у доњем делу стомака, емоционално ослобађање и ублажавање менструалних грчева."

@поосх Деблоатинг 101 — цласс ис ноw ин сессион. Фирст уп? Хоw то беат тхе блоат ин ундер 5 минутес... #поосх #wеллнесс #блоатинг #блоатингтипс #лyмпхатицдраинаге #фyп ♬ оригинал соунд - Поосх

Није лоше, зар не? Ево како се то ради:

Користец́и уље за масажу по свом избору, почните у горњем левом делу стомака и клизите према доле левој страни користец́и лаган до средњи притисак.

Поновите ово два до три пута.

Померите се до попречног дебелог црева и клизите од врха десно преко и доле до доњег левог дела стомака.

Поновите два до три пута.

На крају, урадите последње клизање од доњег десног дела стомака, горе и около до доњег левог.

Поновите ово два до три пута.

Др Линдзи напомиње да масажу абдомена треба радити „нежно и опрезно“, и да се консултујете са својим лекаром ако сте трудни или имате било какве здравствене проблеме. Ако сте недавно имали операцију абдомена, најбоље је да ову операцију не радите док се скроз не опоравите.

За вец́ину људи, ова масажа се може радити свакодневно по жељи, али др Линдзи се обично држи два до четири пута недељно или кад год се осец́а додатно надуто.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas