Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Став лекара о бушењу ушију: Ево до када родитељи то треба да избегавају

Многе маме одлучују да беби пробуше уши када су старе тек неколико месеци. Неке то раде јер им се допада да беба носи минђуше, неке сматрају да је боље да се бебе не сећају бушења ушију, а неке јер желе да избегну питање да ли је дечак или девојчица

1704283915_shutterstock_1320531542.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Који год да је разлог за бушење ушију, углавном свака мама има и дилему када је ОК да дете носи минђуше. Сајт дзиецко.медонет.пл открио је какве су препоруке Америчке академије за педијатрију када је у питању бушење ушију деци.

Када је у реду да деца носе минђуше?

Оно што је важно узети у обзир приликом промишљања када детету пробушити уши је његова зрелост. Према мишљењу Америчке академије за педијатрију, најбоље је сачекати да дете довољно порасте да само може да брине о хигијени ушију, односно да само чисти рупицу за минђушу.

Иако бушење ушију генерално није опасно, постоји мали ризик од компликација. Зато, ако се малом детету пробуше уши, родитељи морају да воде рачуна да се хигијена правилно одржава, али увек постоји ризик да ће тако мало дете додиривати тек пробушену рупу прљавим рукама, али и да ће током игре закачити и потенцијално повредити уво.

Могуће компликације

Као што смо рекли, компликације су ретке, али постоји ризик. Неке од могућих компликација су крварење, хематом, инфекција, појава апсцеса (гнојење) или алергијске реакције.

Безбедно бушење ушију

Педијатри саветују родитељима да добро пазе где ће одвести бебу на бушење ушију, како би све било стерилно и чисто, професионално обављено. Такође, савет је да се детету ухо буши иглом, а не пиштољем за бушење.

Након бушења ушију, потребно је водити рачуна о хигијени и чистити уво док рупица не зарасте. Такође, треба избегавати често додиривање ушију, како би се смањио ризик од инфекције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas