Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТРУЧЊАЦИ ИСТИЧУ: Најсрећнија су деца чији родитељи раде ових 10 ствари

ЕВО КОЈИХ 10 ствари су стручњаци издвојили као најважније када је понашање родитеља према деци у питању.

1696454961_68400_imena-za-bebdj_ig.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

За срећу једног детета најважније је како се понашају његови родитељи. Свако дете је јединствено, и не постоји универзална метода васпитања и родитељства, али постоје неке ствари које раде родитељи који одгајају срећну и задовољну децу.

Показују им неприкосновену љубав

Родитељи који чине да се деца осећају вољено, цењено и прихваћено имаће и срећнију децу.

Стварају сигурно окружење пуно подршке

У дому ових родитеља дете се осећа сигурно да искаже себе и да направи грешке без страха да ће бити осуђивано или кажњено због тога.

Проводе квалитетно време

Ови родитељи одвајају време да би се повезали са дететом и водили смислене разговоре како би ојачали свој однос са дететом.

Имају реалистична очекивања

Ови родитељи имају очекивања од детета која одговарају његовом узрасту и охрабрују их да буду оно што желе без да стварају деци додатни притисак да у свему буду савршена.

Уче их прилагодљивости

Они деци усађују особину прилагодљивости како би касније у животу могла да се носе са различитим изазовима, препрекама или разочарењима.

Негују независност

Они желе да дете развије осећај самосталности и то тако што му пружају могућност избора, преузимања одговорности и учења из доношења одлука.

Заговарају здрав начин живота

Ови родитељи подстичу децу да редовно вежбају, здраво се хране и имају здрав и редован сан. Здраво тело има великог утицаја на срећу детета и његову енергију.

Они негују захвалност

Учење детета да цени позитивне аспекте живота и изражавање захвалности веома је важно за његу срећу. Ово се може постићи кроз дневни разговор о тренуцима вредним захваљивања.

Ограничавају време пред екраном

Једна од најважнијих ствари у модерном друштву је не дозволити деци да време проводе пред екранима и да се родитељи упуштају у разговор лицем у лице са њима, да их подстичу да што више времена проводе напољу и баве се креативним активностима.

Они постављају пример својој деци

Понашање родитеља и њихов став је оно што и дете копира. Ако се пред дететом понашате љубазно, емпатично и позитивно гледате на свет, врло је вероватно да ће и ваше дете постати такво.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas